發文作者:kahoo | 八月 22, 2011

Remembering Jack Layton, a political Moses who never entered Promised Land..

Read the statement
Jack, you will be remembered fondly. Condolences to Olivia, their family and loved ones.


Responses

  1. 今日港大 = 自閹大學

  2. Mr. Layton is a fine man.

  3. Jack Layton’s Letter to Canadians:

    My friends, love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world.

    All my very best,
    Jack Layton

    http://www.vancouversun.com/news/story.html?id=5289303

  4. “So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."
    Poor English grammar! (Never start a sentence with a conjunction (and, or, but).

    Action speak louder than words!

    No matter what were his points of view in political matters, compare to other politician, I feel he and Olivia are two good person ~~~~

  5. http://www.cbc.ca/news/yourcommunity/2011/08/share-your-condolences-for-jack-laytons-family.html

  6. 每天都是新的一天!
    每天都有新的轉機!

    昨天,在同一桌上,視而不見。
    今天,因為一個人走了,豪無隔幕。

  7. 二五十分冷血, 一路讀林頓的信, 一路笑, 非常不尊重林頓.

  8. 終於露出老鼠尾巴

  9. Really, what a jerk!

  10. 港大一批學生將在明日新生開校禮上繫黑絲帶抗議,本周五晚於校園內發起集會,並遊行往西區警署,要求警方粗暴對待港大內學生示威道歉。

  11. 林頓從短暫的生命當中,創造出永恆的生命。

  12. A pig is better than Mr. 25

  13. 暈了! 死得,呀婆唔懂意大利文,今日先知呢首歌噏乜!一向仲以為係意大利文版的叫人「好心分手」添!

  14. Politicians talk at the people.
    Mr. Layton talks to the people.

  15. 25 is better than layoff, dream is better than peers

  16. 傻仔:

    金錢 is better than 朋友,
    權力 is better than 名銜,
    二奶 is better than 老婆.

    二五

  17. 雞瘟院長王二五署名聲明,再次對未能防範廢柴表示歉意,並保證「二五婆是雞瘟的主人,雞瘟永遠是掠水自由的堡壘」。

  18. 阿牛 is better than 二五

  19. 被問到兒子宣布離婚,謝賢答道:「各家自理門前雪。」謝賢一向疼張柏芝,如今鋒芝離婚,被問到會否感到可惜?謝賢說:「大家都覺得可惜啦。」有沒有忠告給謝霆鋒?謝賢說:「人生還有長路要走。」

  20. 勁離譜, 賓佬總統唔肯道歉, 賓妹又要居留權, 特區真鵪鶉.

  21. 嘩!嘩!嘩!又可以做廢柴,又可以免費食雞!老婆,我都要張二合一卡!

  22. 乜嘢都假,最重要可以快閃秘撈。

  23. http://www.bostonherald.com/news/regional/view.bg?articleid=1360313&srvc=rss

    Can you believe that!
    Horizon employees on strike, cut off the phone facilities for the customers, and leave people without phone for 10 days now. No business can be conducted, how selfish are the American !!??

  24. 按照「唐氏定律」的慣性,政務司司長唐唐未來一個禮拜又要龜縮,就算出席公開場合遇到傳媒,也只會直行直過,全程收口,扮聽不到記者的追問。民望當然重要,但與愛國相比,先後次序立判,唐唐這次把個人民望押上政治豪賭,正是要博阿爺的祝福。

  25. Death of a Socialism Salesman

    http://www.americanthinker.com/blog/2011/08/death_of_a_socialism_salesman.html

  26. 佢所指嘅rubbish其實係指自己。老實講,佢真係鐵三角中最謙虛嘅。

  27. 唐唐係最真一個

  28. It is their religion.

    Nice articles. He was a Socialism Salesman. So, what’s wrong? The last words from a dead man can convince people deeply. He did it, he was a successful politician.

  29. Obama (then): Yes, I can.

    Obama (now): Wait, I cannot.

  30. 關我鬼事! 不是我騙你的錢, 不是我騙這個世界! 人做總統,我做總統! 暈了! 認命!
    I am here try to fix the problem, but what can I do!?

  31. 恐怕後繼無人

  32. 暴雨中,大街上,一名老年殘疾乞丐依靠木板車艱難前行,很多人站在屋簷下冷漠以對,突然,一名少女飄然而至,為老丐撐開一柄紫色的雨傘,自己卻被淋得渾身濕透。這不是電影情節,而是發生在現實之中,就在早前颱風「梅花」吹襲蘇州期間。

  33. 前幾天看到。
    大愛是帶他到住所給他食物。

  34. 嘿嘿! 人家唐唐出自一充滿愛的家庭長大,他可能是出自真心,真正愛全港市民。

  35. 近日有市民收到一封署名為「陳振聰」的電郵,內容指出「龔如心」有一千二百萬美元(約九千四百萬港元)基金與歐洲一間私人公司共同擁有,若收件人願意協助申領有關巨款,將能瓜分若干款項。

    該封英文電郵以"Tony Chan Chun-chuen"署名,內附一個網址連結,點擊連結後看到內地傳媒於○七年所載有關龔如心逝世的英文報道。

    在電郵內,「陳振聰」聲稱自己為「龔如心」(Nina Wang Kung)的密友,並指「龔如心」委託他處理遺產作公益慈善方面。

  36. 唐唐英文文法低劣:

    應該 – complete rubbish

    唔係 – completely rubbish

  37. 我師父教落做大事最高境界係反骨眼前人

  38. 我師父個師父教落做大事終極境界係反骨枕邊人

  39. 我枕邊人教落做大事終極境界係反骨某球迷

  40. 「八一八」是黑暗的一天! 是皇帝不急太監急的一天!

  41. Bob Rae, a former NDP premier of Ontario and now federal Liberal leader, lamented the loss of his old friend: “He is a loss to a grieving Canada.”

  42. 枕邊人肯定唔係孽小姐, 兩公婆原創最高境界係反骨你太后.

  43. 港大校長徐立之表示,將會出席星期五晚,校友在港大中山廣場的集會,討論副總理李克強早前出席港大典禮的安排。

    徐立之今日在開學禮後會見記者表示,當日典禮安排欠完備,有地方出錯,會汲取教訓。他又對當日眾多警員進駐校園感訝異,已去信港府要求交代。

  44. 唐唐「富二代」的背景,使他有強烈的階級意識,自以為高人一等,看不起社會大眾,更不會認同社會平等,不會認同香港這樣的公民社會、這樣崇尚自由 平等的社會。

  45. 美國教育家杜威發表了《創造性的民主》, 他指出,民主的核心與最終保證,就是朋友們能在自己的起居室裏聚會和自由交換意見;這樣的自由對話不被那些基於種族、財富、教育、社會地位等方面的差異而形成的猜忌、辱罵、恐懼與仇恨所左右。他表示,單純由法律給予的言論自由、信仰自由、結社自由等等權利,都是不真實的。

  46. 我無枕邊人

  47. 雞農地震,影響週邊地區。

  48. 北美地震, 怕怕, 要去歐洲避避, 老公, 有冇 budget?

  49. 唔怕地震, 柄埋係地庫開吧會安全D.

  50. 雞三角頻頻星期一自動消失

  51. 港大校長要站起來,做個勇敢的校長。

  52. 在市府門前彌敦菲臘廣場東側地面和牆壁上﹐從前天晚上起﹐寫滿了各種寄託「愛」思的文字﹐其中不乏精彩之句﹐顯示了人們對林頓的眷戀不捨之情﹐以及他們對政治、對生活、對未來的期待。

    你是一盞希望的明燈
    你是人類善良的表現
    謝謝你﹐林頓
    你的遺產將永存人間
    加拿大永恆的愛的標誌
    親愛的林頓總是為不那麼幸運的人們出頭
    你再次為政治帶來了樂趣
    你重新定義了一個公民的涵義
    因為你﹐我開始在選舉中投票
    謝謝你激勵了整個一代人
    我們將繼續你美好的工作
    你給了我們希望。你的遺願在我們身上傳承下去
    像林頓那樣生活﹐把苦惱拋棄

  53. 幪面球迷要站起來,做個勇敢的球迷。

  54. 幪面匿名勇敢站起來!

  55. 無吉士二五要站起來,做個無恥的二五。

  56. 地震無問題, 最緊要有奄列落肚.

  57. 吧婆: 佢嘅骨質疏鬆症越來越嚴重

  58. 李成康﹕尋回屬於我們的百年學府

    http://news.mingpao.com/20110825/faa1.htm

  59. 我永遠是對的

  60. Completely rubbish!!!

  61. 老婆, 我地以前做咗咁多….事, 快啲匿埋係地牢啦!

  62. 邊個係富商「X」?

  63. Christie Blatchford: Layton’s death turns into a thoroughly public spectacle

    http://fullcomment.nationalpost.com/2011/08/22/christie-blatchford-laytons-death-turns-into-a-thoroughly-public-spectacle/

  64. 新加坡研究人員發現,上班時瀏覽網頁輕鬆一下,可以提升工作效率。

  65. 匿埋地牢冇用, 你地兩老咁好心都會遇雷劈.

  66. 今次梁營委託港大民調所做的問卷,並沒有包括全國人大常委范徐麗泰,亦反映梁營根本不相信范太會認真參選,認為她的角色是為掩護唐英年居多。

  67. One of Jack Layton’s closest advisers is emerging as a surprise front-runner to pick up the torch from the fallen NDP leader.Topp is one of the key architects of Layton’s success and was among the last of Layton’s tight-knit inner circle to speak with him before his death.

  68. 霍伯:「今次不是為自己,而是為他人,為香港的未來,為中國的尊嚴,港人內地孕婦不應受歧視。港人娶世界各國女子為妻,都享有高度補貼服務,但港人娶內地女子為妻,若在公院留醫,收費比外國女子高三十三倍。分娩費竟多達三四百倍。」他批評,香港目前仍散發一股難聞的「殖民地臭味」,當權者崇洋媚外,歧視港人內地媳婦。

  69. 特區高官潮興垃圾

  70. 上海一名21歲的女大生23日疑似因為感情糾紛想跳樓輕生,一旁圍觀的民眾不但不著急拿起相機猛拍,甚至還高喊:「跳啊!快跳啊!」,更有人起鬨說:「她哪是在跳樓嘛,要跳就不會等到警察來」。

    在眾人的鼓噪下,這名女子便從5樓窗台一躍而下,所幸並無生命危險。

  71. 雞瘟研究人員發現,利用上班時間秘撈一下,可以提升工作效率。

  72. 主席猩爸黑推出的反骨寬鬆政策可望提振疲弱的鐵三角士氣

  73. 有錢落袋就有士氣

  74. 山東精神研究中心發現,上班時睇3D,可以提升血液運送到腦袋,增加精神集中,心情愉快,減輕輕度老人癡呆症,及有助提升工作效率。

  75. 死而无憾

  76. 我數鑽石個陣精神特別集中, 心情非常之愉快, 不過對依家份工就越來越提升唔到效率.

  77. 昨日港大入學禮儀式舉行期間,每一位嘉賓發言後都獲台下報以熱烈掌聲,唯獨是徐立之致詞完後,現場卻鴉雀無聲、一片死寂,未見有人拍掌致意,全場教職員及學生似是要向校長表達無聲抗議。

  78. Niagara Falls will join the CN Tower in going orange in honour of Jack Layton. The falls will be illuminated in orange at various times on Saturday night.

  79. A dream you dream alone is only a dream.
    A dream you dream together is reality.

    John Lennon

  80. 美國國務院發言人努蘭(Victoria Nuland)對林頓離世表示慰問︰「加拿大失去了一位具承擔、透過妥協、寬容和希望致力促進社會公義平台的政治人物。」

    努蘭表示,林頓「是一個有原則、樂觀及務實的人」,他協助新民黨「成為加拿大政壇一支生力軍」,又讚揚他為那些未能捍衛自己權益站起來的人發聲,在政壇奉行文明政治,讓加拿大人引以自豪。

  81. 我現在辭職, 比喬布斯更震撼.

  82. Welcome back, Jack.

  83. 過千名港大學生、教職員及校友,晚上在校園的中山廣場集會,不滿校方在副總理李克強到訪港大期間的保安安排,要求校方管理層檢討。港大校長徐立之發表講話,承認當日的活動安排,確有未完善地方,一定會汲取教訓,並會細心及虛心聆聽意見,亦尊重大家以不同方式表達,但他不會參加稍後的默哀活動,強調港大自由、開放及多元文化的環境並無失去,永遠是言論自由的保壘。在場人士隨即向徐立之喝倒采,有人大叫「可恥」。

  84. The crass exploitation of Jack Layton’s death

    http://fullcomment.nationalpost.com/2011/08/26/kevin-libin-the-crass-exploitation-of-jack-laytons-death/

  85. 對不起, 對不起, 對不起, 對不起, 對不起, 對不起, 對不起, 對不起, 對不起,
    對不起, 對不起, 對不起, 對不起, ……….. (對不起一百次)

  86. 開口梦:對不起, 對不起, 對不起, 對不起, 對不起, 對不起,

  87. 我現在升職加人工, 比你停更震撼.

  88. 反骨无期,我要吃月餅!
    幸福就在與你在一起!

  89. 安胎的孕婦需要臥床休息,放鬆心情、不要緊張,可以讓安胎的效果更好。

  90. 在山東省濰坊市中百大廈一黃金飾品專櫃前,工作人員展示了一款剛剛上市的“黃金月餅”。中秋節臨近,不少金店紛紛推出款式各異的黃金月餅,以此吸引廣大消費者的目光。記者了解到,這些“月餅”大多是用千足金制成的,造型逼真,極具觀賞和投資價值。 (

  91. 不動好容易肥

  92. 好雞在後台 – 不見不散

  93. 雞飛狗走

  94. 不少出席集會的港大「老鬼」表示,昔日在港大校園搞社運並無遭警察干預,可以近距離向港督麥理浩、彭定康,甚至是英國首相戴卓爾夫人抗議甚至遞信,即使是九七回歸前把國殤之柱運進港大校園,警察要入內亦須先問准校方,所以他們對李克強出席港大慶典當天,學生向他表達意見時遭警察暴力對待感到詫異及痛心, 直言身為一校之首的徐立之,不可推說沒責任。

  95. 在安全和窒息之間

    http://news.mingpao.com/20110827/fad1.htm

  96. 李局長表示部分傳媒抹紅事件,是「完全垃圾」。

  97. 李局長是「完全垃圾」

  98. 乜你咁矮㗎? 你知唔知自己咁矮? 你點面對自己咁矮?

  99. 一班港英餘孽整古做怪玩嘢, 破壞領導人親民形象, 生人勿近, 個個應該下放內蒙, 修整修整, 改做思想, 憎一哥降級做散仔站崗, 你局長同白痴糖去執垃圾. 除校長降職去詢問處解答新生言論自由問題, 凸首就盡快腳痛.

  100. 乜你咁假㗎? 你知唔知自己咁殘? 你點面對自己塊鏡?

  101. 我認真考慮做正霧司司長,實在我渴想做特手。

  102. Sapientia Et Virtus

    Wisdom and virtue

    To disseminate virtue and to investigate the way of things

  103. 乜你咁貪錢? 你知唔知自己咁貪? 你點面對自己咁貪?

  104. A:你有無用過芒果箱?
    B:有,你點知道㗎?唔簡單喎,睇離你都係行內人。
    A:嘻嘻,無,其實我媽咪以前係個生果小販。

  105. 乜你咁衰格? 你知唔知自己咁衰? 你點面對自己咁衰?

  106. 八一八係照妖鏡, 好多魚目混珠冒牌貨露兩點, 醜爆鏡!

  107. 见鬼咩?
    乜你咁怕見陽光? 你知唔知自己咁小家? 你點面對自己?

  108. DJ X (二五) 不禁落淚,自稱懦弱,生不如死:「我不敢不跟她 (太后) 比擬。」

  109. 要食药啦! 什么大不了! 傻!
    太后有緣再出巡時, 希望佢会勇敢地說聲早, 說聲好!

  110. 為徐校長, 梁主席默哀一分鐘.

  111. 黑心保護區用來保護二五兩公婆的感受

  112. 咪躲起來發癲了! 食药啦!

  113. 從內地來港僅4天的港大新聞及傳播系碩士學生楊菁,是昨晚集會中首名發言的內地學生, 能夠成為千人中的一份子,她極為激動,「大陸不可集會,有意見只可散播……來港後,可以上google、facebook、twitter,我有解放的感 覺,但我不知,我仲可以上到幾耐!」她坦言,來港之前,不知什麼是23條(公安法),現在知道了,感覺就像有一把刀架在頸上,不知什麼時候自由就會失去。

  114. 老婆話買藥就無錢, 買酒多多都有.

  115. 诀定免费派药, 吹咩!

  116. 包保生仔药派唔派?

  117. 无包生仔药, 只有解放止痛药。

  118. 幾個家臣奴性重, 解放左, 都依然痛.

  119. 美國一個網站認為香港的星光大道為世界各地第2位最令人失望的景點。

  120. 多倫多第1位最令人失望的景點 – 二五夫婦

  121. Did rigours of election affect Layton’s ability to fight cancer?

    http://www.southasiamail.com/news.php?id=100362

  122. 25景點 – 一個豆腐渣工程

  123. 文明的上海市有家醫院爆出奇聞。話說日前晚上有手術室失火,六名醫護人員及時逃出,只有一個病人不幸死亡。大家可能會問,還不是一起尋常火災,何奇之有呢?

    為甚麼醫護人員可以全身而退,唯獨病人變冤魂?說來話長,原來那個倒楣蛋正接受截肢手術,業已全身麻醉昏死去了,最後活生生被濃煙焗得窒息了,連「走避不及」也談不上,死得不可謂不窩囊呢。

  124. 一個球迷虛擬幻象工程

  125. 兩個愛出風頭長者充班工程

  126. 無心夫妻黑箱作業牟利工程

  127. Que será será

  128. 球迷

  129. 喊「平反六四」的勇敢女孩

    http://news.mingpao.com/20110828/vzb2.htm

  130. 無能者居之, 二五兩公婆當之無愧.

  131. 反骨….反得起!

  132. 維護法紀要道歉是天方夜譚

  133. 多倫多中區華埠致送林頓家人輓聯

    為加國﹑惠人民﹑林頓世家﹐
    痛別離﹑惜遠離﹑林頓光輝。

  134. 徐校長說不會參與默哀。但三小時內,他看起來明明就是沉默又悲哀。應該把這都歸類為「做戲」嗎?如果是做戲,劇本卻不是由他寫的。僅有的兩次發言,他接過公關人員的綠色小本子,照上面的筆記說出來,行貨得不能再行。

    在這個師生校友公眾都暢所欲言的晚上,最沒有言論自由的,似乎是校長。
    有人說,他應該下台,別妄想再續約。但我懷疑,他真有興趣再趕多一趟渾水嗎?整晚集會,他的表情就像在說,「我可不可以不玩了?

  135. 炒魷….炒得起!

  136. 來自北京的方女士﹐昨天也一身素服來到萊湯遜音樂廳門外。她表示﹐雖然並不認識林頓﹐但了解到林頓親民的情形﹐並一直關注他的活動。到今年大選﹐更投了新民主黨一票。她昨天深深體會:民主政治下﹐一個關心百姓的政治家﹐所受到的愛戴。

  137. 我反正反骨了

  138. 在副總理李克強到訪港大當日, 被警員困在後樓梯的港大學生李成康 , 對警務處長曾偉雄的解釋感到憤怒, 指警方捏造事實, 強調他們從無辱罵警員.

    他指, 當日警方無明示或暗示他們可以離開 , 而當時其他人無需身份證明, 也可以在後樓梯附近進出 , 不明白警員點解以他們三人無出示學生證, 而不准他們離開 .

  139. 太后:絶無「非法禁錮」兩隻上等雞在雞籠島

  140. Helicopter DJs (直升機電台節目主持人) –

    他們像直升機一樣,老是在太后身邊盤旋不去。

  141. 為防止雞達飛回心轉意,公公建議設立「核心非反骨區」。

  142. 港府派錢捨易取難,一句保障私隱就要全民登記,砌詞狡辯叫市民透過網上登記,毋須排隊。銀行門口長者人龍鬼咁長,證明港府又計錯數。試問有幾多老人家識上網呀? 加上長者一般攞錢心切,港府即係焗長者受折騰之苦。

  143. 基於太后維穩,格殺勿論。

  144. 新民主黨前任黨魁麥當諾(Alexa McDonough)周六說﹐林頓能與魁省人民溝通﹐深入他們的社會民主意識﹐是成功的關鍵。她說﹐這也將是新民主黨接班人成功的要素。麥當諾說﹐林頓與魁省居民結下情誼﹐取得前任黨魁前所未有的成績﹐部分成功是林頓本人的出身﹐他在魁省出生﹑能說流利的法語。但更重要的是﹕「他很深深知道﹐魁省人內心深處其實是社會民主派。」

  145. 黃伯, 你兩個登記咗未?

  146. 電影推介: 鞋皮瘦肉湯

  147. 球迷

  148. 二五食過, 又屙又嘔.

  149. 不要小看酒吧女郎

  150. 要小看黃長老

  151. 擦少d8号鞋可能會減少病情

  152. 一直未輪到發言的黃毓民終忍不住,帶著麗港城居民當日穿著印有「平反六四」字樣的同款T恤,走向曾偉雄面前,問為何市民不可穿這件衣服,又沒有武器,警方為何要抬走居民,語畢即把T恤擲向曾偉雄。曾偉雄冷不防黃這一招,右面被擲中。

    曾偉雄事後向委員會主席涂謹申投訴,涂稱由於自己視線被保安遮擋,看不到這一幕,如當時看到,會把議員驅逐離場。他指會翻查片段及諮詢立法會法律顧問,在下一次討論今次事件的會議上交代。

  153. 球迷

  154. 艾未未斥北京「暴力之城」

    http://news.sina.com.hk/news/9/1/1/2421681/1.html

  155. 二五心裏的憂慮成了精神負擔,必須消除造成這種精神負擔的因素,心病還需心藥醫。

  156. 有心理學家指,本港存在一群要面子的職場強人「虎家長」,對子女要求嚴苛如下屬,時常質疑「點解下屬做到仔女做唔到?」,令子女慘變成「苦孩」,最終只會令孩子們壓力愈來愈大,出現「違抗性行為」的後遺症。

  157. 冇料引致羞恥
    羞恥引致囂張
    囂張引致失控
    失控引致反骨
    反骨引致雙輸

  158. 拆解方法: 一分錢, 一分貨, 全部子女受薪, 每周手鬆加人工, 子女見錢開眼, 可以大使大食, 心甘命抵, 天天快樂, 不知幾爽!

  159. 食药啦

  160. 拆解方法#2: 兩個全力不生育

  161. 特區公安化, 一哥大話精, 官方語言垃圾, 真係前程無限…..

  162. 拆解方法#3: 聘用賓妹, 整體由工人教導苦孩.

  163. 當高級「子女」請病假時, 所有低級「子女」必須即時頂替.

  164. 向虎家長說不!!! 合法示威遊行。

  165. 當高級「電台節目主持人」請病假時, 所有低級「電台節目主持人」必須即時頂替, 同埋要創造合情合理道理解釋, 舉例: 因公放假.

  166. 澳洲一名糊塗老公,竟然在搬家打掃時,無意間把老婆價值5萬澳幣的珠寶當成垃圾丟掉了,老婆發現後火冒三丈,老公只好跑去請政府派人幫忙遍尋社區的所有垃圾,希望把百萬珠寶找回來。

  167. 為避免浪費寶藏, 雞公每天把垃圾通通保留.

  168. 我嚴肅決定競選新聞煮黨黨領, 各位請支持.

  169. 我細個應承阿媽唔做嘅嘢, 估唔到我老婆一早樣樣做齊.

  170. 別再做情人 做隻貓 做隻狗
    不做情人 做隻寵物至少可愛迷人

  171. 一直對參選下屆特首表態為「言之尚早」的新民黨主席葉劉淑儀,昨日開腔表態稱要加入競爭行列,「如來來去去都只是三個人(鐵三角)去選特 首,我為愛香港、幫香港」願犧牲,即參選下屆特首。本身是港島區直選立法會議員的她認為,現有3位特首熱門參選人未能符合港澳辦主任王光亞所提出全部3個 條件,「只有令我口服心服的人出選,我先會放棄」。

  172. 別再做下人 做隻雞 做隻狗
    不做下人 做隻寵物至少可愛迷人

  173. 基哥腹背受敵, 都幾危.

  174. 信哥四面受敵, 超危.

  175. 你有壓力, 我有外母壓力..

  176. 忍 忍 忍

  177. 一個著名電視藝員
    一個無名電台節目主持人

  178. 迷途誤闖新西蘭的皇帝企鵝「快樂大腳」在獸醫陪同下,搭乘研究船離開惠靈頓,返回南極水域。

  179. 西瓜靠大邊, 我撐涼震鷹做特手.

  180. 想攪掂23條, 我實牙實齒應承, 使唔使勾手指尾?

  181. 一個 – tv queen
    一個 – completely rubbish

  182. 人鷄情未了

  183. 我不會為二五垃圾論道歉

  184. 一哥話警察喺麗港城用手阻記者攝錄,只係因為警察見到一個黑影從側邊走來,本能地擋住,仲卡咗隻手入攝影機。有人就將一哥同「黑影」個樣,一齊key落電影《本能》嘅海報,上面仲寫住「釋放卡住了的本能」。

  185. 追本溯源,只是一個麗港城男子,一件六四Tee的蝴蝶效應,而特區政府的政治恐慌,曾偉雄的警隊暴力,觸發忽然的政治危機,杯弓蛇影,荒謬透頂。

  186. 糖糖轉形為打仔形象, 要做硬漢, 唔係就好容易被奸人櫻順手牽羊上馬.

  187. 昨日沒工作的謝霆鋒約未來妹夫安志杰游水,對於栢芝陳年被虐短片被大造文章,霆鋒不回應會否替栢芝出頭,只寄語香港人還有很多好事可以寫。

  188. “維基泄密”週二深夜透過推特(Twitter)發佈訊息稱說:“WikiLeaks.org網站正受到襲擊。”1小時後,網民仍然無法登入該網站,也無法讀到張貼在該網的外交電文。

    其後,“維基泄密”再透過同一個推特帳戶更新消息稱:“網站仍然受到電子襲擊。”並指示網民進入另一個影子網站或利用另一套搜尋系統,尋找及瀏覽電文。

  189. 由一批「八十後」組成的「反鷹抗暴行動組」,發起後天由銅鑼灣東角道,遊行到灣仔警察總部。抗議警務處處長曾偉雄上台後,壓縮香港示威自由,又不滿警方在大陸副總理李克強訪港時的保安安排。

  190. 維基解密(WikiLeaks)8月31日告訴推特的追隨者靜候「重大宣布」,隨後公布了一個神祕的加密檔案。

    維基解密沒有透露這個571MB的檔案內容,而且開啟這個檔案需要加密鑰匙。維基解密表示,將在「適當時機」公布密鑰。

  191. 多謝你地D狗餅, 好好味.

  192. 阿爺送很多着數比菲律賓, 我將會慎重考慮賠償.

  193. 吧女10控罪表證成立

  194. 同太后作對無好處

  195. 識時務者為俊傑

  196. 賣左黃生豬仔

  197. 由昆明飛往重慶的航班,機上有乘客帶着車禍中喪生親人的骨灰,一位自稱銀行行長的乘客覺得「不吉利」,堅拒登機,非要人家拿走骨灰不可,雙方發生衝突,還驚動了警察,航班延誤了兩個多小時。

  198. 黑影一哥有可能明年要提早退休

  199. “不要對大學抱有多大的幻想,這裡有的老師上課也會非常無聊,這裡的有些東西會讓你感慨腐敗已深入到滋養精神的這個殿堂。大學經不起你們太美麗的希 望。”今天上午,在復旦大學2011級新生開學典禮上,校長楊玉良面對3000多名新生演講時,沒有引經據典,而是引用了一名復旦大二學生的網路文章作為 開場白,以此批評當前高等教育的功利化傾向。

  200. 指鹿為馬

  201. 我都非常感謝某女總監迫害阿二台

  202. 繼續向阿二台施壓

  203. 港大學生會要求校務委員會撤回日前宣布成立有關副總理李克強訪問港大的爭議事件的檢討小組,改由前終審法院首席大法官李國能擔任主席的獨立調查小組全面調查事件。上月18日在李克強主禮港大百周年慶典時,報稱被禁錮的學生會幹事李成康昨稱,校方與校務委員會主席梁智鴻就李克強到訪時,是否知道設有保安區的言論出現矛盾,質疑委任黃嘉純為檢討小組主席的程序,是否校委會主席梁智鴻「欽點」。

  204. 以中國革命英雌秋瑾為藍本的電影《競雄女俠•秋瑾》即將上映,該片劇照近日公開,飾演秋瑾的女演員黃奕不乏舞刀弄槍的照片,但秋瑾後人 質疑片中內容失實且低俗,他們認為「秋瑾是救國救民的俠,是俠義的俠,不是飛檐走壁的俠」,秋瑾在美國的外孫女更致函中國總理溫家寶和外交部長楊潔箎,反 映對該片的不滿。

  205. 猩倒默許二五兩公婆秘撈?

  206. 我反骨時不知道自己正在反骨, 所以我無反骨.

  207. 嫩骨老骨起錨反晒骨

  208. 反反骨等如君子

  209. Healthy Lies, Stronger Lies, Better Lies, Wonderful Lies, More Lies…..

  210. 來來來,齊來聽歌哼歌和歌唱歌高歌放歌歌歌歌! So you think you can sing?

  211. 小时偷鸡,大时偷牛

  212. 小時偷小雞,大時偷老雞。

  213. 拉得舒服拉得开心就盡情lie啦!

  214. 二五靈魂深處被一個黑影卡住了

  215. 一個反骨中坑, 一個未來女王, 一個無料擦鞋宅男, 佢哋唔相信反骨太早, 回頭又太遲.

  216. 蛋散冇王管

  217. 提心吊膽中年失業, 加大碼開支, 會好震盪.

  218. 唔使再考量, 確實第二次作反計劃, 移除廢柴老總, 踢開太后, 一統天下在望.

  219. 中坑 + 乾等女王 + 宅男 = 三個僕人

  220. 來來來,齊來觀看觀賞觀摩觀察觀觀觀; So you think you can dance?

  221. 「維基解密」近日一次過公布950份來自美國駐港總領事館的機密電文,當中涉及本港3位疑似特首候選人的言論。其中,文件引述政壇元老李鵬飛稱,行會召集人梁振英早於2009年已向他承認會參選;范徐麗泰則在08年在總領事面前批評特首曾蔭權,指他要為行政立法關係變差負責;唐英年在06年出任財政司長時直言,北京對港政制發展有戒心,暗示難以實現普選。

  222. http://news.mingpao.com/20110904/vzf3.htm

  223. 《美國之音》報導稱,中共的新聞審查人員將中國著名藝術家和異議人士艾未未所寫的一篇文章從一份每周出版的新聞雜誌上撕了下來,試圖消除文章的影響。

    報導指,艾未未這篇出版在美國《新聞周刊》上的文章敦促中國公民大胆表達他所說的對政府剝奪「基本權益」的反對。他還指責中國司法體系不可靠。

  224. 「為畸解密」文件引述電台元老無名氏稱,副台長金毛王早於2006年已向他承認恨做廢柴領導人。

  225. 身兼委員會副主席 的民建聯劉江華,擬在會上就上周四晚,政制及內地事務局舉行的立法會遞補議席諮詢會上,出現肢體碰撞事件,動議譴責梁國雄在內的一批示威者,以暴力行為來 表達訴求。不過,委員會主席涂謹申昨指,有關動議超出議程範圍。

  226. 純粹謠言

  227. 舊電池吹水噏風, 胡說八道.

  228. NDP MP Olivia Chow has ruled out a bid to succeed her late husband Jack Layton as head of the New Democratic Party, saying the role of Official Leader of the Opposition is “not for me."

  229. 阿二台三個舊電池幾時收山?

  230. 諮詢會傍晚於跑馬地禮頓山社區會堂舉行,超過200名受民政事務總處邀請的地區人士和區議員出席,場內外有大批保安人員。當曾蔭權到達會場時,社民連的示威區向他投擲垃圾,被保安人員擋住,梁國雄則在入口的遞信區投擲垃圾和狗餅,同樣被保安人員檔着。

  231. 維基解密的文件分別透露,美國前駐港總領事郭明瀚對特首曾蔭權和律政司長黃仁龍的評價,當中黃仁龍被形容為「重要的冒升人物」,但在升官後變得謹慎;曾蔭權則被形容為「沒有自由搞特區班子的人事變動」,文件更指他因「成功分化泛民」而「很得北京的歡心」。

  232. 港大不應該只是一個技術學院,而應該是自由之燈塔,學術之聖殿,具有深厚的人文精神。

    否則港大將成為沒有靈魂的匠校,最終難登大雅之堂。

  233. 男:問世間 是否此位最高
    或者另有筍位比雞好
    女:在世間 自有公比此公更好
    但冇計找不到比佢好

    男:冇錢可比你
    女:一公還比 一公衰
    男:升呢有如登天
    女:錢要多
    男:錢百樣好

    合:論冇料 俗世中不知邊個低
    或者一雞同途異路
    但我知 論揾錢找不到更好
    在我心 雞瘟始終最好

  234. 日有所思,夜有所夢。

  235. 因果报应,丝毫不爽,不是不报,时间未到。

  236. 不公平雞的待遇

  237. 揾夠就應該執包袱辭工

  238. 雞瘟屬於王蝨夫妻私人俱樂部, 兩個老闆點可以漠視, 置之不理.

  239. 「香港月餅」其實產自內地浙粵等地

    http://news.wenweipo.com/2011/09/06/IN1109060135.ht

  240. 我已經試圖盡力阻止自己兩公婆博命掠水, 不過完全失敗.

  241. “All of a sudden there were people screaming. I saw people jumping out of the building. Their arms were flailing. I stopped taking pictures and started crying."

    –Michael Walters, a free-lance photo journalist in Manhattan.

  242. 三年後, 仍然留守雞瘟, 餐搵餐食餐餐清, 再加上要擦鞋, 要自我菲薄, 要做綠葉, 之不過又要扮競爭者, 生活認真乏味.

  243. 張小姐可以因往事悲泣, 二五就應該為將來流淚.

  244. 好好享用奴役生活

  245. 政圈內議論紛紛,指林公公早前就替補機制舉行首場諮詢會時也被狙擊,上次被擲紙飛機,保皇黨沒哼半聲,為何今次被擲狗餅卻立即伸頭出來?更有政界人士質疑此乃政府的苦肉計,借林公公令保皇黨可以出招,轉移視線。孰真孰假?信不信由你。

  246. The uncle of President Obama arrested here last week on drunken driving and other charges has been a fugitive from deportation since 1992, according to two federal law enforcement officials with knowledge of the case.

    Onyango Obama, who is from Kenya and is known as the president’s Uncle Omar on his father’s side, had lived a quiet life in Massachusetts until last Wednesday, when police said the car he was driving darted in front of a police cruiser, nearly causing the officer to hit his car.

  247. 自由與驕傲 張翠容

    http://hongkongfirst.blogspot.com/2011/09/blog-post_02.html

  248. 吧婆的新衣

  249. 蘋果公司北京三里屯分店電話號碼。有網民發現該分店電話係「86-10-6419-8900」,剔除國家編號「86」同北京區號「10」,剩低號碼就係「64198900」,再拆開,就係「64」同「1989」。

  250. Designed by Gucci?

  251. 羊小姐經已在八月中被幫主提升為賤人

  252. 重慶一名婦人在家中無意之間翻出一盒八年前朋友送的「古董月餅」,餅皮油光發亮,切開不見發霉,乍看恰似剛剛出爐。

  253. 加入雞農實踐抱負

  254. 金毛王睇落油光發亮, 扮演高等生物, 只不過表面風光, 整色整水.

  255. 二五要求有掠水自主權

  256. 二五反骨力三年持續下跌

  257. 黃某立即放假二十五年

  258. 二五高估自己能力,自我拍馬屁, 心眼小, 老翻以前一台, 二奶台越來越似A貨, 芝麻閂門即將上映。

  259. 中秋節快到,紫荊俠又出動了,今次除四出派錢外,更派發月餅應節。雖然最近天氣炎熱,但紫荊俠仍舊以性感裝束,再穿上皮衣及皮鞋出動,今次她花了約六千元購買數百個月餅,用以派給露宿者、長者及貧窮的獨居住戶等,同時,亦準備了六千元現金,向每人派發二 百元,讓他們過一個富足的中秋。

  260. 長氣 小器

  261. 二五有兩個老細, 好難頂.

  262. 善有善報, 惡有惡報.

  263. 球迷有兩個腦, 一個生係個頭度, 一個生係…. 好難頂

  264. 小心收尾個幾年

  265. 老婆, 我身上有廿五蚊全部都比晒你.

  266. 生痔瘡?

  267. 中坑信唔過, 搜身!

  268. 二五有兩個心:

    心#1 – 一顆貪錢心
    心#2 – 無良的心

  269. 冇腦

  270. 全能掠水系統所掠嘅全部都係靚水

  271. 州容無台長做. 站不起來.

  272. 陰乾雞ONE

  273. 不要來宮搶資源成為皇宮負累

  274. 震鷹哥衰左, 阿爺落柯打撐糖糖.

  275. 呢個茂利叫做乜名?
    適逢今日係二月五日, 呢個叫做二五仔.
    朕就封佢為二五至尊.

  276. 一定有添加劑, 小心食壞人.

  277. 經過咁多年,反骨仔嘅陰影仲未消散。

  278. 食屎迎中秋 / 反骨慶臀圓

  279. 美國馬薩諸塞州一名醉酒駕駛者被捕,當警方提出他可以給親人打電話保釋時,他語出驚人:「我想我要給白宮打電話了。」這並不是酒鬼的胡言亂語,六十七歲的奧尼揚戈.奧巴馬是非法移民,也是美國總統奧巴馬的叔叔。

  280. 球夫人

  281. 為錢悲歡離合 為財陰晴圓缺
    此事古難全 但願人長久 千里共掘金

  282. 有人話我反骨, 其實自不過係一D揾食技巧嗟!

  283. 陳大師做番阿頭, 都唔叫我兩個返去開電視劇, 一定要搵阿媽數臭佢.

  284. 新劇開拍 – 公公棋按

  285. 我都要做綠葉出人頭地

  286. 尊貴電視劇不日上映 – 天生掠水狂

  287. 落小姐話你兩個拍青春電視劇有難度

  288. 甘草演員又有過剩

  289. 佢唔夠我有決心

  290. 實行整個黃金時間金毛王棟篤笑,阿女做監製,肯定收視率超高,廣告費要加倍。

  291. 陳總未甩難. 自身難保, .分分鐘要坐.

  292. 國務院前總理朱鎔基的新書《朱鎔基講話實錄》昨日出版,朱鎔基曾批評香港報刊,在肯定特區政府的成績方面做得不夠,該書最快下周四在港有售。朱鎔基2001 年接見港區人大代表團時稱,有四句話很重要:「肯定成績,堅定信心,穩定第一,團結為重 」。他說非常重視香港輿論,但指香港報刊對港府取得的成績「肯定得不夠」,認為媒體批評可以尖銳,但不要刻薄、謾罵、挖苦。朱鎔基在卷末最後幾章更用《獅 子山下》歌詞表達對香港特殊的感情,情深意切地說「我愛香港」。

  293. 新任廣播處長鄧忍光在記者會尾聲,被傳媒踢爆他對電台節目一知半解。有記者問鄧忍光有否觀看港台節目,鄧即回應曾看《功夫傳奇》及《鏗鏘集》等,但再有記者問他有否聽過《左右大局》,鄧竟答:「我聽過好多港台節目,唔會個別評論。」記者即指證:「商台節目嚟o架。」鄧則冷冷地說:「我明白,我唔會個別評論。」說罷轉身離去。

  294. 一對過節無親人團聚的人同大家慶團圓

  295. 獨自望著路上密密佈滿的便服,像是混亂又像特別為了指我路,到處大漢個個西裝,墮入陷阱心中感糊塗。

  296. 錢是最親的親人,

  297. 老公, 阿牛越泥越無利用價值, 今年唔使請佢食月餅.

  298. 先生, 有乜可以幫到你?

    善哉, 善哉, 你哋自己幫自己先啦!

  299. 葉德嫻在第68屆威尼斯電影節勇奪最佳女主角獎

  300. 我下一部電影「吧姐」,飾演一名清潔工,會以精湛演技奪得奧斯卡最佳女演員。

  301. 足球是最親的親人

  302. 我下一部電影「背叛者」,飾演一名電台節目主持人,會以精湛演技奪得奧斯卡最佳男演員。

  303. 你可不可以幫阿二台 推高收聽率?

  304. 二五婆:只接受二五公做特搜

  305. 我下一部電影「沉默的下屬」,飾演一名至高無上的上司,會以精湛演技奪得屙屎雞最佳演員。

  306. 「老公係得嘅,老公嘅農場仲係得嘅。」

  307. After all… tomorrow is another day.

  308. 家豪,Joe睇到報紙,記得同我篤葉子青出嚟!你一定要!提佢地睇我Facebook notes!你哋知我中文名!

  309. 個農場專養石器時代超齡鷄

  310. 我支持反骨仔, 唔係代表全多倫多聽眾都支持反骨仔.

  311. 中女近來好moody

  312. 歌手保羅•西蒙出席周日的紀念活動。他戴著棒球帽,身穿西服,打著領帶,他用吉他伴奏,唱了一曲《寂靜之聲》(Sounds of Silence)。人群中有人一邊抹去淚水,一邊跟著唱起來。

  313. 足球還是故鄉的圓

  314. 國家衞生部公布《老年人跌倒干預技術指南》,建議沒有相關專業知識的民眾,不應隨便扶起長者,只應撥打急救電話求助。網民的解讀發人深省,他們認為連衞生部都不同意仗義相助,避免出現救人反被誣告的情況。

  315. 我本将心向明月,奈何明月照沟渠。知我者为我心忧,不知我者谓我何求。

  316. 廢柴是我故鄉
    故鄉的月特別圓

  317. 要成立獨立委員會研究最圓的月在哪裡

  318. 她有強逼症

  319. 有人放假多過返工

  320. 八月十五是中秋
    有人快樂有人愁
    有錢人家食月餅
    冇錢人家去秘撈

  321. 「快樂腳」於4日被野放,專家在牠的身上裝了可使用長達半年的GPS系統,以便追蹤牠野放後的動態,但是自從9日後,紐西蘭科學家就再也沒有收到從「快樂腳」身上的衛星追蹤器傳回的訊號,專家因此擔心牠安全堪慮。

  322. 我呼籲各位聽衆,如果你們不喜歡我兩成日放假,歡迎各位聽衆採取杯葛行動。

  323. 強迫症患者多數會重複放假、重複旅行,重複掃貨,即使患者自知做法多餘,但又無法自我壓制有關思想,直至重複再重複才能令自己放鬆。

  324. 買 買 買 買 買
    酒 酒 酒 酒 酒
    食 食 食 食 食
    玩 玩 玩 玩 玩
    歎 歎 歎 歎 歎

    平生不作反骨事
    老婆去wet也不驚

  325. 吧婆 :「我不是備反骨」

  326. 嘩! 咁犀利啊!!!! … 重複25次
    擦… 用力擦……分分鐘將樹枝變咗肉桂

  327. 吧婆個老公 :「我不是暗影」

  328. 浙江溫嶺箬橫鎮算命先生毛喬民在自己的算命館中遇害,據坊間說法,行兇者早前曾找毛喬民算過新房上樑的黃道吉日,但房樑裝上 後,不但未得轉運,反而是禍事連連,一家人更是家破人亡。該行兇者隨後曾找來另一算命先生前去一算,發現上樑當日並不吉利。

    想必算命的毛先生也未算到自己會遇上血光之災。

  329. 分分鐘將二五變咗太后

  330. 嘩!央街咯,央街咯,成半年都無聽電台,大風吹,一吹就聽到咁多盲毛打電話去發風,話咩嘢香港拉人個首長係做得啱;嘩?係真唔係呀?

    的華民真係好得人驚,真係見到都要行遠的,真係抵佢地做久等…….我講完啦,有無奬品禮品禮物攞,我叫因……因…

  331. 好多把聲熟口熟面, 解毒完更差, 來來去去個幾個.

  332. 來來去去熟口熟面

  333. “呀臨時工呀臨時工", 我就無理咁多嘢, 唔似你咁西利, 一聽就知邊嗰打去,不過今日啱啱聽到的華民係咁話"啱!啱!啱!"咁就知道日後見到的多倫多華人,離遠我就運路行; 十年八載日日打電話去攞奬品禮物呢種人, 真係唔識點樣講!

    凡親中文嘢我無理好耐囉,今日講多兩句;又唔知何時再來囉,唉!以前嗰的燒九 里,孤獨求丙,白貓都唔知柄埋去邊,睇吓上面寫咩嘢啦,又係"未解缺",阿叔同後生係駕車到嗎嗎聲….好啦,睇電視ctv 大電影呀!!日後有時間先至睇吓上唔上嚟玩啦,三隻馬騮唔知點呢?都掛掛哋佢哋!

  334. 有獎品都無人打電話泥,超瘀,再加上贊助商會不是味兒,不如由自己人來抽水,雙贏。

  335. 中午水吧最多自己友

  336. 曾 鈺 成 表 示 , 根 據 工 作 指 引 , 凡 身 穿 帶 有 標 語 衣 服 的 人 士 , 都 會 被 拒 絕 進 入 公 眾 席 , 很 難 要 求 保 安 人 員 根 據 字 樣 內 容 去 決 定 當 事 人 是 否 適 合 進 入 公 眾 席 。 若 果 要 求 保 安 員 做 標 語 審 查 , 是 不 合 適 的 做 法 。

  337. 為兩餐, 睇開D.

  338. 擦… 用力擦……分分鐘將木頭變咗金條

  339. 用力擦……分分鐘將金毛王變咗湯告魯斯.

  340. 我本鑽木取金,奈何奉屎成瘟。

  341. 高高在上, 高高在上; 仲唔係, 奬品速速磅,今日有咩嘢奬品呀? 加馬歌

    揭後雨好容易啫,擔梯摸月,高高在上,高高在上呀!今日又有奬品攞……我要攞奬多過….

  342. Joe, I got it altogether and this time is for real. Make sure u watch Ronnie for me and turn Leechtard in. Thanks. It won’t be long.

  343. ……變咗李超人

  344. …變咗庭長

  345. 變咗賓佬, 變咗賓婆, happy!

  346. 水吧有冇光管舞 ?

  347. 出去打個白鴿轉,比我諗到一條好新橋

    登登登; 登登登;嗱,就係草積分,換奬品;草積分,換奬品;問你怕味!

    好容易玩,每個節目都有遊戲時間,攞分時間,玩咩都得,聽眾答啱玩中估到抽中甚至乎撞中同埋的節目主持施捨都好,都有分比;分數主持自定;聽眾累積指定分數,便可換取同等分數奬品;例如: 10分可換時代雜誌一本; 20分可換太陽報一星期免費贈閱;30分可換雞蛋二打; 40分 20分可換太陽報一星期免費贈閱;30分可換雞蛋二打; 40分可換8公斤米一包; 50分可換電台戶外節目貴賓座位一張;60分可換餐飲禮券30元一張……100分可換取與電台名人共晉午餐机會一個……; 總言之,係積分多,奬品越丰富,難度越高,攪到佢哋見到攞唔到……几好玩

    嗱嗱嗱,快的開會諗諗佢,唔出新招就無生意無新意無心意架啦;好似的細路去遊戲店玩,草好的分票去換奬品,依然有人制架!

    一家便宜兩家著,的商戶都好鍾意玩架,佢哋的奬品如果係高分奬,佢哋都有面,係唔係?的行街落多的咀頭啦!

  348. 咁多人有獎攞又唔見你有 ?

  349. 收到風,聽日唱"yesterday";有無大師級人馬能夠英詞中譯,妙筆花生;我諗都無,除咗自己之外(要洞高床板先至得),都無咩嘢中英俱佳的人架啦!

    係真唔係呀?

  350. 呀議員呀議員,你撈啦,你撈啦,你撈得掂,只聞其聲不見其人,黑暗中傳來肥厚的聲音,叫我哋去選米,一聽就知你撈到聲底都肥大啦!

  351. 問我點解唔攞奬?又係喎,點解呢?

    我諗係:我怕醜,唔鍾意出風頭,唔鍾意打電話去公共地方,錶sir話齋,唔熟識生寳地方人物,千奇唔好去;又有可能係我鍾意現金多過奬品;胡翁話齋,奬金定奬品,我鍾意錢,錢,錢,鍾意現金,的節目又無現金送(可能日後有都唔定),所以我無攞囉!

    樓上阿秘撈議員,解答左你 疑問味呀?

  352. 150分可換取二五嬸默默無言 3日,
    250分可換取二五表演反骨功夫.

  353. 350分可換取球迷默默無言一粒鐘

  354. 450分可換取球迷表演真身騷.

  355. 2,500,000分可換取二五改過自新

  356. 球迷球迷

  357. 25分可換取A瘟台

  358. 25可換伴侶

  359. 日日有大電影睇: ctv八點鐘晚晚有電影,今晚播緊"the wedding planner"呀,好睇呀,主流電視台真係好,水平高,電影好,人人有得睇,廣告賣完,又要出廳做廳長啦!

  360. 自我催眠、記憶力衰退、警覺性特強

  361. 阿爾茨海默氏症

  362. Joe, will u please grant me this one last wish before I go? Will have tell Ronnie everything so that they don’t turn her into a monster? Apparently she has no remorse about what she has done to me. Thanks.

  363. 頭髮變金, 多疑多心, 得一想二五

  364. 「不受舊時代祝福」的節目主持人應「顧全大局」,改為支持太后統治。

  365. Kahoo, please don’t let them take ownership of my money if I fail. You know it’s just not legitimately lawful. Thanks.

  366. 意大便傳聞, 背累屎火尼和到訪的大鑊正歉主席膀剛會面, 推測意大便可能正游說大鑊投資在意大便.

  367. 小明星 – 夜半歌聲

    明月千里寄相思都不及這首老歌; 聽歌!

  368. 老餅歌

  369. 誰寫的歌詞!?

  370. 有埋唱辭,諗咗佢,包你可以…….

    唉!

    唱歌學文辭,誰知老叟心呢?唱辭深啲,啲文盲又唔識欣賞;,唉!十三郎話齋,不如去演一幕猩猩大戰甲人唱曲啦!

  371. 不如去吧欣賞雞尾酒

  372. 有冇脫衣舞睇?

  373. 空降金毛

  374. 開波喇!

  375. 電台請人; 我都想做,唔知人工高唔高?不過,諗多一秒,又即刻縮沙;點解?怕鬼咗啲華人呀,好難頂,咩嘢突圍手法練到九層都無用,無人事後台撐住,好快完;都係唔諗啦!
    唉!

  376. 有二五婆原形畢露騷

  377. 又想乞食意粉, 又要指指点点, 想点?

  378. 不如去孤獨園欣賞牛尾酒

  379. 有脫骨舞睇,啱唔啱?

  380. 周不時想引人注意

  381. 送越南架啡做奬品;係真唔係呀?架啡唔係意大利架啡好咩?去西人超市最貴嗰的架啡都係意大利 LILY;有意大利架啡一罐一包原粒架啡豆送,我可能考慮打電話去攞奬;否則,留返比你嘆好過!

  382. 台灣博士學位的三十七歲女子,網上結識自稱美國中情局局長 David Howell Petraeus的外國男子,對方表示不惜為伊人引發第三次世界大戰,又說準備競選美國總統。到頭來,一顆恨嫁的心自然淪為人肉提款機。

  383. 揾到啦, 係youtube揾到 illy 咖啡廣告啦,嘩,原來真係咁出名,仲出埋即沖即飲現代新品種粒粒裝,真係唔睇都唔知;嗱嗱嗱,我一杯都未飲過,又未買過一包一罐豆豆呀,事關好貴吓,加埋稅成20蚊,不過意大利出品,又出哂名成行成市,應該試得過,等我有錢先至講啦!
    去片,睇吓 illy 咖啡啦!

  384. 唔好意思,英文版先至知佢講墨東東

  385. 獎老尚未表态辞职轉去做擔柴

  386. 王先生僅存一條路 – 等炒

  387. 訓練班有無教反骨課程?

  388. 沒有新人願意留在二奶台做雞奴

  389. 由政府委任的廣播處長鄧忍光15日履新,香港電台約60名員工由於不滿由政務官擔任廣播處長,他們穿上黑衣,並在港台門口鋪上貼有抗議牌的黑地氈「迎接」鄧忍光。鄧忍光到達港台後拒絕接收寫有員工訴求的標語牌,在抗議聲中直接踏過黑地氈步入港台,受訪時並回應心情興奮。

  390. 粉絲阿高高,前前後後都兩次成30分鐘,加埋的娛記男女嘻嘻哈哈又十分八分鐘,朝早的節目都無野聽咁齊,唉!該妹囉,水平都咁,真係無嘢好講,

  391. 公公一號現形啦!

  392. 係呀係呀,又嚟啦又嚟啦,叫勁爆魚樂呀,嘩,係真唔係呀,頭先先至出過,而家又嚟,咁仲使做,人哋同你做埋節目,係真唔係呀,咁都得!!!!!!

  393. 又要戒聽電台,轉去西人台;呢兩三日久唔久聽吓,就發現奴鬚多咗,要走上嚟呻兩句,走上嚟呻兩句,又發現自己傻架,唉,都係兩樣都唔做,先唔聽,無奴鬚就唔會上嚟啦,係唔係!
    關机,走人;以後唔聽;聽西人台,係咁先!

  394. 今早心血氾濫,聽中文電台,不到3分鐘,要轉台。
    那個叔叔3分鐘說15次:
    “織係織係織係織係織係織係織係織係織係織係織係織係織係織係織係…."

    無料到震!!!!!!!!!!!

  395. 喂,樓下個條友"作死囉"唔係我嚟架;佢咁鍾意講"叔叔", 除咗係"沙沙"之外,我都諗唔到係邊嗰;阿"叔叔"你同佢係唔係唔妥呀!

    朝見口晚見面,你兩個攪點佢呀,我有無估中呀?

  396. 聽孽小姐節目係最雞選擇!

  397. 葉黃根枯心不死

  398. 蘋果封殺跳樓 app 打壓異議

  399. 對唔住, 孽小姐又缺席.

  400. 左腦同右腦傾吐,係瘟唔係呀?

  401. 愛錢的心永不死

  402. 距離太遠,左腦同右腦無傾偈。

  403. 節目豐富,有反骨碎大石,雞聲比賽,簡直N重享受

  404. 嘩!嘩!嘩!原來包雲吞都可以包到揸奔屎,睇離搓牛丸都有前途喎!

  405. 牛丸前途無限

  406. 左腦有條線黐住右腦

  407. 牛孖根short左

  408. 葉子青,王安信!關帝面前咒詛你!你兩個定別冚家生cancer扑街冚家剷死!還我同selina一個公道!

  409. 葉子青,王安信!關帝面前咒詛你!你兩個定必冚家生cancer扑街冚家剷死!還我同selina一個公道!

  410. 葉子青,王安信!你冚家定必絕子絕孫!你屋企人cancer生完一個又一個!個個不得好死!還我同selina一個公道!

  411. 兩個眼眉會跳得好厲害

  412. 二五無銀請代母, 絕哽!

  413. 人哋意大利總理貝魯斯干尼後宮佳麗三十,生幾打都no problem!王先生包二奶有難度,惡婆睺住,滾女都有心無力,眼紅感受,只可以強顏慘笑。

  414. 逆天悖理, 因果報應.

  415. 一名僧人向無德禪師訴苦:「為甚麼我打坐入定後,就會看到一隻大蜘蛛,在我腿上爬來爬去,怎趕也趕不走?」禪師說:「下次你打坐時準備一支筆,在牠肚皮畫個圓圈,待出定後再看看牠是何方妖怪。」僧人遵照此言,結果圓圈剛畫好,大蜘蛛便自動消失了,於是高興地向無德禪師報告,禪師聽後笑而不語。

    那天僧人沐浴時,赫然發現自己肚皮上畫了一個圓圈──原來,那隻大蜘蛛就是自己的心魔。

  416. 二五:憑反骨專業知識獲廢柴器重

  417. 曾sir走了

  418. 放心去啦, 你徒弟我已經學晒你啲嘢, 而家坐喺太后隔離, 遲早坐正.

  419. 以溫水「溝」檸檬酸, 可以清除二五殘渣.

  420. 老公, 聽日開始, 我要打做你成為瘟sir.

  421. 有一個曾經想坐正的蠢雞, 未落手腳就一直衰到依家, 最近染金髮轉運都失敗, 奉勸諸位三思三思.

  422. 做咗咁耐,又咁搏,前排位都冇得比我企,真係心淡!

  423. 我工作時間短, 做節目偷工減料, 自我放假容易, 副業收入滿意, 最重要
    踢走所有疑似二五仔, 呢份係天下第一筍工.

  424. 要早晚对住个"至爱"

  425. 如果當初老婆無催住晒, 今天坐正嗰個可能係…..

  426. 催乜? preg左?

  427. 個黃面婆貨不對辦

  428. 論實力,阿嫂強D!

  429. 頂氣, 一把火, 外母眼尾都無睇吓我, 因此我三年來仍然未被陳總發現, 比Laughing哥出晒名.

  430. 三年不医口气病

  431. 曾sir留給我一張寫滿字的紅紙

    http://news.mingpao.com/20110918/vzm1.htm

  432. 有冇留下超級無敵反骨秘笈 ?

  433. 大契夠眼光,確實第一個好得多。

  434. 愛銀中坑: 我需要奇蹟.

  435. 請快d捐款

  436. 被窩裏想:))))

  437. 褲抬長唔值得可憐!!!

  438. 唔好等,唔好諗,請即刻捐款!

  439. 捐款會全部納入反骨工作者退休金基金

  440. ….. X先生 $100…… Y小姐 $200 ….. 球迷: $1 ……..

  441. 王會長每月應酬費 $250,000

  442. 糖糖仲未辭職!

  443. 唐唐除之前「過去式」緋聞外,仲有 「私生子」,件事係喺唐唐入政壇前發生,唐唐一九九一年入政壇,即係如果有私生子,都已經有二十歲。

  444. Joe, I don’t know when I would get the impulse to take a bus. It’s better off ths way. I am already losing patience. I got the vibe it is coming. Anyways, I just want to remind u about Ronnie. Please do make sure she knows about everything. Thanks.

  445. 上等夫婦 $0.25

  446. 廳長一號 $0

  447. 二五婆每日領取慈善生活津貼 $25,000

  448. 掠得一餐得一餐

  449. 兩個驚打完齋唔要和尚, 缺乏安全感, 頻頻自動消失秘撈, 可以諒解.

  450. 最安全方法係唔再需要睇人面色

  451. 反骨生涯原是夢

  452. 有骨氣就唔再需要睇外母面色

  453. 其實兩個天生奴命

  454. 人人識大契
    無人識二五
    識時務者為俊傑
    忍忍忍忍忍

  455. 老婆,你还年轻应盡情享受,有得晒应盡情晒!

  456. 我無證據顯示我啲細胞令到我啲骨頭想反出黎, 所以我阻止唔到我自己反骨.

  457. 聽眾眼睛是雪亮的,哪些電台節目主持人口水似浪花,還要其他人伸出援手,三個人做一個節目,口碑欠佳,絕難訛騙於世。

  458. 不透強光
    百毒不侵
    無人看穿鏡片的後面

  459. 要空降一個AO去雞瘟收拾殘局

  460. 獨自在青山 高處未算高 外母在冷笑 暗示前無路
    浮牛在身邊 發出警告 我高視闊步

    雖知此街頭 癲狗滿佈 錢小非英雄 決不願停捕
    冷眼對絕路 直落是命途 明月映閂肛 倍覺清高

  461. 各位請起立! 大家一齊唱雞瘟台歌.

  462. 獨自在發癲 日日在掟蕉 外謗又冷笑 暗示東窗露
    浮沙在身邊 發出警告 我心慌叫號

    心知此對頭 風眼滿佈 皂白又青紅 吹得眼矇矇
    冷冷踏雪路 書院師聖途 明月映鬢光 倍覺蒼蒼

  463. 一年容易
    一日三秋
    一時衝動
    一成不變
    一街之隔

    兩張免費餐券,快!

  464. 一金: 字詞變

    一石: 雞殘變

    唔怕變比變,最怕變不了; 字詞變 (勝)

  465. 一沉百踩

  466. 十年光陰

  467. 一呼百應

  468. 一个巴掌拍不响,一人难唱独板腔。
      

  469. 一上一落

  470. 一言難盡

  471. 一天光晒

  472. One is the loneliest number that you’ll ever do

  473. 一個反骨
    一個操控

  474. 如果我落場,我會將「啲啲屎」攬一半上身。

  475. 想當年, 二五一落場同太后做晨早節目, 功夫低劣, 成日捱打.

  476. 如果我落場,我會勸太后繼續百子千孫,做媽媽是一個神聖任務,二五之流可以不理,二五未幾會自我銷毀。

  477. 一言九鼎
    一言已夠
    一言興邦
    一言禍國
    一言之過

  478. 雞one
    一日唔掂
    一身蟻

  479. 老左英終於辭工, 唐唐仍然欲拒還迎.

  480. 三年前,梁朝偉及劉嘉玲這對過氣金童玉女正式結為夫妻,但一直未能生兒育女,有傳現年46歲的劉嘉玲因更年期變得脾氣暴躁,加上因人工受孕問題鬧意見,兩公婆爆發隔空罵戰;消息透露:「這一陣子偉仔很不開心,有一次多喝了幾杯,投訴已有半年未同房!」

  481. 12人探鬼屋 少女暈倒咬人

    暈倒又點樣何以咬人呢?睇到我思路迷亂,點算?點算?點算好呀?

  482. 千年道行一朝喪!

  483. 八教師迷迷幾時辭職?

  484. 一夜荒唐一教訓

  485. 一夜荒唐無花果

  486. 一朝有花果

  487. 無飯食可以食法國蝸牛

  488. 無飯食加國蝸牛養你

  489. 有花果? 至今三年蛋都無屙過, 有可能二五d蟲唔夠!

  490. 「這一陣子二五很不開心,有一次多喝了幾杯,投訴已有三年未同房!」

  491. 所有球迷應該有多點規律

  492. Rules are meant to be broken……….

  493. 咁多人煲有米粥又唔見你煲

  494. 無木柴燒

  495. 所以二五得有道理,對不對?

  496. 一蹋糊塗

  497. 可能三年來二五冇錢買入場券

  498. 一枝獨秀

  499. 一本唔正經

  500. 平生不作雞瘟事, 月尾出糧也不驚.

  501. 萬人之上,一人之下

  502. 一人之上,萬人之下

  503. 亞媽教落要遠離滾滾塵世

  504. 亞爸教落要小心識朋友

  505. 亞爺教落反骨要切徹徹底底

  506. 反骨王未有耐做到六親不認

  507. 老公,你一定要做省議員威過佢!

  508. 王生不自量力, 能力半桶水, 有史以來只能反骨一次, 現在要低聲下氣默默地做廢柴的綠葉, 做棟篤笑又摸王, 一鋪清袋.

  509. 召集人到北京詐型,尋求中央支持,解決貼身問題。

  510. 剛奪威尼斯影后的葉德嫻,偕《桃姐》導演許鞍華及林家棟等台前幕後慶功。葉德嫻自稱不重視慶功:「我十年都不吃杯麵的,吃了當慶祝!大家都忙,無所謂啦。(多人找了?)沒,都沒什麼老人戲開拍。(加片酬?)看一下需不需要脫,哈哈!」

  511. 自從長老革命成功後, 為自保, 一直推行「反骨緊縮政策」, 令到支持者極其失望, 一一遠離長老.

  512. 獨食難肥

  513. 亞媽教落只有我飛人無人可以飛我

  514. 你個個會錯意,誤會兩我夫妻,我哋忍罵負重,黑狗得食白狗當災,含冤受屈,錢係自動送上門,卻之不恭。

  515. 你個個會錯意,誤會我兩夫妻,我哋忍罵負重,黑狗得食白狗當災,含冤受屈,錢係自動送上門,卻之不恭。

  516. 老公,你要肥D呀,肥過太后,咁先有皇帝feel!

  517. 雞犬不寧

  518. 做省議員, 第一步要整容, 你老公個樣太滑頭, 無公信力.

  519. 請問包唔包整腦同骨骼矯型?

  520. 我勸你早點閃去
    你說你不想反骨
    只怨我迫著你
    任由青風輕輕吹
    冷卻了野火雞
    我看見貪心的你
    你叫我怎捨得掠
    醜態也絕美
    如何止貧
    只得輕迫你發瘟
    讓瘋繼續吹
    不忍遠離
    心裡極渴望
    奢望留下叛停你

  521. 佢老婆個樣更加要執執, 改善擺樣形象.

  522. 夠鐘食藥啦

  523. 一個過氣暗星,一個食老本反骨仔,鼎力不支持兩個。

  524. 為表揚無名宅男和其他革命英雄的革命事蹟,雞父設立英雄事蹟網群,去說明他們的成功史。同時設立英雄退休基金去獎勵同志繼續努力。

  525. 食藥啦

  526. 同志 = 基?

    獎勵基繼續努力? 多謝夾盛惠.

  527. 傳言英雄退休基金財務是孽小姐

  528. 今年來部分香港富豪雖持續為自家股護盤,但終究形勢比人強,長江實業李嘉誠、新鴻基郭家、恆基地產李兆基與新世界發展鄭裕彤4大富豪,截至第3季身家合計縮水逾800億元,李嘉誠占其中4成。

  529. 我支持金毛黃做特首, 他忠於計劃私人經濟, 服從上司指令, 默默地做自己事, 再沒有志向革命, 安於現狀.

  530. 如果二五做特首,我有機會出任政務司長一職。

  531. 咪睇我成日去歐洲,我都好辛苦架!著靚衫,徙時間排隊買名牌手袋,你估我冇付出架!試酒隊到頭fing fing,好傷身架!你估坐頭等機位好舒服架!屈吓屈吓,隨時屈傷個肚!我咁辛苦,無非都係工作需要,帶啲上等生活體驗比你哋啲普通人喳!

  532. 你老公莫財, 要跪地餵豬乸, 非常之同情你.

  533. 食啦 食啦 食啦

  534. 感召,即是同上帝進行傾談,你有可能思覺失調。

  535. .球迷

  536. 兩個又殘又老

  537. 球迷貨

  538. 你有乜愛心工程?

  539. 星期五嗰舊嘢會跌落係

  540. 近日有大陸網友貼文表示,北京西單街頭一名男乞丐光靠磕頭行乞就能住豪宅、開名車;網友指出,這名超級乞丐最高紀錄1小時就能進帳新台幣1萬9千元,相當於大陸大學畢業生一個月的薪水。這名男乞丐僅靠磕頭就能致富,因此被網友戲封為「西單磕頭王」。

    這名磕頭王總是打赤膊跪在路邊,頻頻向路過的民眾磕頭行乞,據說每分鐘磕頭次數多達30下,模樣相當可憐,讓不少路人都忍不住掏錢救濟他;但有網友踢爆,其實這名磕頭王在北京精華地段坐擁數棟豪宅、4輛名車,私下總穿著名牌,年邁老母親也都穿金戴銀,絲毫看不出生活困頓。

    網友留言直指,「磕頭王」最高紀錄曾在1小時內就賺進台幣1萬9千元,收入遠超過一般的上班族,有網友表示,若磕頭王以每小時進帳1千元人民幣(新台幣4 千7百元)換算,一天工作5個小時,一個月20天,年收入就能高達新台幣563萬元,儼然是乞丐皇帝!但也有網友直誇磕頭王雖然家財萬貫,卻依舊賣命討生活,敬業態度值得讚賞。

  541. 即是同波士傾談工程進度

  542. 點解我係殃街靠磕頭乞左咁耐都未能致富?

  543. 樣衰

  544. 無需四圍乞, 離我度掠就得喇.

  545. 使唔使做?

  546. 富比世雜誌周三發布2011年美國年度十大富豪榜,現年81歲的投資鉅子索羅首度擠進前十名之列。然而,正當富豪們的財產大多向上增長時,「股神」巴菲特財產卻縮水60億美元。

    一如往年,微軟創辦人比爾蓋茲蟬聯美國首富,身價達590億美元,較去年多出50億美元。蓋茲自1994年起迄今,每年站上美國首富寶座。

  547. 你兩個無需四圍掠, 離我度乞就得喇.

  548. 乞得幾多? 至少要有25億!

  549. 廢棄咗嘅雞籠幾時掟上太空?

  550. 雞籠會提前從太空跌落泥

  551. 有人相信雞籠會跌落係廢田
    有人相信雞籠會跌落係太后寢宮
    有人相信雞籠會跌落係非洲猩動物園
    更有人相信雞籠會跌落係將軍澳
    但根據科學家分析雞籠返回地球嘅機會係廿五億份之一

  552. NASA: 1 in 3,200 Chance of Satellite Debris Hitting Someone

  553. 我相信雞籠基本上不存在

  554. A recent study revealed 9 coworkers to watch out for (toxic workplace friendship):
    The Flake, The Big Mouth, The Bad Influence, The Betrayer, The Rival, The Chronic Downer, The Critic, The Narcissist, The Underminer

  555. The 25-Couple

  556. 兩隻馬仔依依不捨未敢辭職

  557. 反骨夫妻現在仍然有搶錢工作要做,所以一時未能辭職,請各位給予兩個小小空間。

  558. 香港電影製片家協會董事局按照美國電影學院提供的選片準則,決定推薦《桃姐》出戰。製片家協會董事局表示,今年出色的港產片為數不少,當中亦有人提名《武俠》、《竊聽風雲2》,最後《桃姐》得票最高,該會期待影片能入圍五強,為香港爭光。

  559. 太后: 我未吹雞, 兩公婆唔敢跳舞.

  560. 阿蝦賣敵內褲得在聯農場大會發言,猛烈批東北農場。富柴與農場的代表拉隊離開會場抗議。

    阿蝦賣敵內褲得在辯論中,就「1+1>3」揾老襯事件、宮廷架構頭目之霸權,農場不公義,資源分配秩序,以及雞田乾旱等發表看法,在場的富柴以及來自動物園的代表離開會場表示抗議。

    在講話中,稱「1+1>3」事件為「神秘事件」,並質疑富柴揾老襯而不是對其進行競技比賽背後的動機。他還稱動物園以發言人懶惰為藉口停止向雞田提供資金。不過,他在發言中沒有提及雞田的核心問題,也沒有提及他對雞田有什麼貢獻的看法。

  561. 雞瘟病毒流行, 生人勿近.

  562. 雞台老土節目「年年不變」

  563. ,低能

  564. 頂唔痔, 呢強野真係唔啱我, 差D笑出黎!

  565. , 低能

  566. 懈怠#1

  567. 美國《國家訊問者報》日前曝光稱,美國前副總統沃爾特•蒙代爾的女兒埃莉諾•蒙代爾有一本秘密日記,裏面詳細記錄了她與美國前總統比爾•克林頓的風流韻事。

    埃莉諾是一名娛樂記者,也是廣播秀主持人。9月17日,埃莉諾因腦癌在明尼蘇達州的家中去世,終年51歲。埃莉諾在日記中詳細描述了與克林頓親密關係的每個細節。即使在莫妮卡•萊溫斯基性醜聞事件爆發後,埃莉諾依然與克林頓保持聯繫。

    國務卿希拉莉目前很擔憂,這本秘密日記如果被公佈,可能對她的職業生涯造成重創。一名消息人士告訴《國家訊問者報》:“希拉莉總是努力將克林頓藏于幕後,但克林頓的惡作劇很快又會浮現。”

  568. 下次揾人頂一定唔揀佢

  569. #2 球迷

  570. 噏風 + 好流 =

  571. 低能

  572. 自己不滿又唔投票 想点

  573. 音波功鬥對: 飛流宜瀉三千尺

    五蚊一注三千萬

    好對好對! 佢聽得一一一一一多,連買彩票都記住五條一, short 咗!

  574. 梁啟智﹕多元豈能當空話

    http://news.mingpao.com/20110924/fac1.htm

  575. 飛流直瀉三千尺

    一吐龍涏澤四方

  576. 被衞星碎片擊中機會大過七合彩

  577. 燈光暗啲係唔係有氣氛啲, 定係影起我𡃁仔啲?

  578. 我要正式單方面申請做獨立農場,不再飲別人奶水。

  579. 你可以要求
    你可以伸請

    答案: 我會鄭重考量

  580. 金雞, 一定要去睇電影 “The Help", 你就會悟醒你固定的命運.

  581. 分分鐘不在了

  582. 申請最低入場費 – $14,300,000

  583. 香港公共圖書館一年一度的「兒童及青少年閱讀計劃」昨日舉行頒獎儀式,有得獎的5歲女童在去年共閱讀4277本書,即平均每天閱讀約12本書。

  584. 任亮憲昨午收到義工通知,指有3名男子在其街站搞事,他到場了解,並欲拿手機拍下情況,對方見狀大為緊張,並開始罵他及人民力量,又出手打人,一人專打手,一人專攻擊其臉,餘下一人坐輪椅的屢次衝撞他,最後任與義工報警,其中兩人逃離現場,留下坐輪椅者。

  585. 在朝廷上,光頭與金毛所得到的待遇分別甚大。

  586. 降叔擅長侍候太后, 可以安享晚年.
    金毛聯合宮女清造反, 被驅逐A瘟島關押.

  587. 金毛是洋奴, 頭髮白, 不染黑而是染金.

  588. 在朝廷上,我所給一般下人和皇親國戚的待遇各有不同。

  589. 請憐憫你的下人

  590. 所以我決心改潮換袋

  591. 你哋慢慢傾,慢慢詏,我就去做宣傳。

  592. 有人短視, 考慮不周, 被打完齋唔要和尚.

  593. 換鬼換馬,有能力換一早轉換,個婆娘五十年不變。

  594. we do 25 right

  595. 往事不堪回首, 記憶猶新眼濕濕.

  596. 眼淚在心裡流 苦痛 問你知否
    情是內心的交流 惟盼望情愛如舊
    眼淚在心裡流 苦痛 問怎麼休
    琴鍵打開 亦無心奏 我現在似木偶

  597. 老公,落多幾錢肉麻、肉緊,隨時爆冷可締造「恩愛文化夫婦」升呢傳奇!

  598. 日有所思,夜有所夢。

  599. 測量鷹都愛發白日夢

  600. 係low E黎講, 我係第三級, 所以我從來無神經病.

  601. 我無辦法阻止我隨時放假。因角色問題不可能「左腦干預右腦,右腦打左腦」。至於你問屋企有無「有話事權的人」要求我放假,我只答:「我唔反對你這個推斷。」

  602. 二五近來黐黐地, 好似收到神的感召, 頭髮又金又黑, 間唔中話二五放假時, 阿牛同偽姐姐做得好過二五.

  603. 冇dooooooo用, 乜都阻止唔到!

  604. 掟嚿金畀 Y君, 佢會命令W君停止放假.

  605. 我無權要求回復雞瘟台徽顏色

  606. B君呼之欲出不是黃先生

  607. 點解冇人邀我過檔

  608. 普通蛋散冇人會重視

  609. 點解有人會邀你過檔

  610. 夠反骨

  611. L君呼之欲出不是球迷

  612. 前蘇聯有個笑話,說兩個年輕人在克里姆林宮前大發牢騷,一個罵史太林是壞蛋,另一個罵史太林是笨蛋,結果兩人被捕,罵壞蛋的被判拘役五天,罪名是違反社會秩序,罵笨蛋的卻被重判無期徒刑,罪名是洩漏國家機密。

  613. 哎呀,救命呀?以後唔得罵"扭計死仔包"做"笨蛋"添!

  614. 有專業人事顧問指出在fb投訴上可能隨時被炒

  615. 二五是: 答案獎品

    二五是壞蛋 – 獎即食麵一箱
    二五是笨蛋 – 獎魚翅酒席一圍
    二五是最笨的壞蛋 – 獎來回香港機票兩張

  616. 我要削脂

  617. 你感召人,人感召你

  618. 如何贏得四張機票

  619. 四張機票答案:

    二五是千古罪人

  620. 新聞行政人員協會應該考慮「勸退」梁家榮!先是立法會,然後前日上電台接受訪問,榮總近期每次出場,對新聞界頭頭的公信力都是一場災難,愈講愈失分。

    http://www.am730.com.hk/article.php?article=74801&d=1585

  621. 四張機票答案二:

    出賣大佬

  622. 四張機票答案三:

    一流奴才

  623. 論奴性他比我強

  624. 四張機票答案四:

  625. 四張機票答案五:

    忘恩負義, 恩將仇報.

  626. Kahoo, Joe, I came to say goodbye. I hope they will take me tonite. Please pray for me. Joe, please find Ronnie a good friend so I don’t have to worry. Thanks.

  627. 上海一名劫匪手持假槍衝進金山區一家金舖打劫,搶走櫃台內6支金條後迅速逃逸,但其實被搶的6支「金條」中,有5支是為防盜而特製的「假金條」。

  628. 日日右便眼眉跳

  629. 老公, 我都要去玩散散心.

  630. 出奇! 我出街聽唔到人話我反骨.

  631. 小魚放長假, 二五婆做到氣咳, 九阿哥頻頻要幫事頭婆補鑊.

  632. 擦鞋仔,悟悟悟,你係唔係真明白架?

  633. 搵餐晏仔, 睇開的.

  634. 好凍, 好假, 好難頂

  635. 擦鞋仔你識幾多種語言呀?去過幾多地方增廣見聞呀?始終大家唔同呢否!教精你,唔明嗰陣就一味嘩然起勁啦!屎蠢!

  636. 王太做一個鐘就收工, 王先生超勤勞, 賣完點心, 仲要賣藥丸.

  637. 老婆,唔好周圍走,坐定定等人挖角,有人搶先值錢架!

  638. 等電話等到發癲

  639. 擦鞋仔擦錯鞋

  640. 興姐近似終極無間道

  641. 老公, 餵飢哥有冇可能打錯去舊屎個度?

  642. 點解仍然冇人挖角, 真係唔識貨, 外母要向陳至暈施壓.

  643. 全 國 人 大 常 委 范 徐 麗 泰 認 為 , 唐 英 年 辭 任 政 務 司 司 長 一 職 , 但 未 有 同 時 表 明 參 選 特 首 , 做 法 恰 當 , 讚 揚 他 有 政 治 道 德 , 因 為 沒 有 利 用 個 人 公 職 身 份 , 進 行 助 選 。

    范 徐 麗 泰 又 說 , 社 會 普 遍 認 為 本 港 暫 時 未 有 下 屆 特 首 的 理 想 人 選 , 但 她 認 為 唐 英 年 是 可 以 接 受 的 人 選 , 當 中 央 正 式 接 受 唐 英 年 請 辭 , 唐 英 年 亦 正 式 表 態 參 選 , 她 亦 會 信 守 承 諾 , 站 出 來 支 持 對 方 。

  644. 重酬$25:

    徵求王圍機私人電話號碼

  645. 食罐頭都要食稀有名貴嘢, 唔好降低身份.

  646. Almas caviar in a 24-karat gold tin for £16,000 (Caviar House & Prunier, Picadilly, London)

  647. 陰宮一號的四大任務是﹕一、與「廢柴」配合,完成資源交會對接;二、完成廢柴與陰宮一號組合體的控制和管理,包括方向和格式的控制、籠內的生態環境控制等;三、開展相關實驗,包括一體化實驗、預防反骨科學實驗、活化雞籠實驗等;四、進行遙遠操控的技術驗證,為阿爺未來建造大型控制站奠定技術基礎。

  648. 五. 丟棄陰宮一號高貴太空垃圾

  649. 瘋力, 瘋向都好理想, 交換對摺技術演習進行順利.

  650. 自笠高帽

  651. that is completely rubbish

  652. 二五宣讀1分鐘聲明, 話立即休假以便集中精神考慮怎樣放年假, 他形容這是其一生最莊嚴及艱巨的挑戰,

  653. 搵個富豪嫁比佢就搞掂

  654. 好少有錢人喜歡老餅

  655. 將d歌由頭play到落尾,唔使做可以放假喇

  656. 好多老餅喜歡有錢人

  657. 有個老餅喜歡半金毛

  658. 食bb food當晚餐, 幻想有b的滿足感.

  659. 顶唔顺陳聽長D國語! 叫佢講俄文好D!

  660. 有幾難? 用三个月惡補下。一个講國語衰過周星馳的中加两地往的中國人做加国代表,英文一樣差,簡直不知所謂。人才那裡去?

  661. 戲名:揸鞭人

    演員:唐唐、量震驚

    導演:無形之手

    臨記:縮水掃把、飯鎚、一群歪咀人士

  662. 兩副做人機器應該入廠大修

  663. 入乜廠呀?乜野大修呀?快講,快講, 快講!

  664. 機器又老又殘, 要經常 tuneup.

  665. 超低能

  666. 陳廳長下星期四執包袱收工

  667. 老公, 我哋單嘢有冇永久保用?

  668. 兩個數口太精不會益下一代

  669. 晚年怕被仔女反骨

  670. 電影揸鞭人編劇:北大人

  671. 兩個核突樣邊有人理

  672. 一早應該學休閒議員, 可以身價升呢, 同時幾歹留隻大腳喺舊屎嗰度, 唔使驚隨時乞食.

  673. 一項最新有關港男港女約會習慣的調查繼續引證,每五名受訪香港女性中,只有少於一人願意與較自己矮小的男士約會,男士方面則有接近兩成半揚言會因女朋友過胖或過重而提出分手。

  674. 廳長應該同二五孖住上做倒太后戰略夥伴

  675. 老婆, 因遺傳理由, 你好快D瘦身.

  676. 金毛屬於矮仔一族

  677. 唔理好醜肥瘦,最緊要大大疊水。

  678. 只宮一號壽命得兩年

  679. 金毛疊水?!

  680. 經常放假可能構成煽動顛覆農場霸權罪, 有可能被判處豪華悠長假期.

  681. 邊個夠膽郁我

  682. 我雖然矮,但我心頭高

  683. 老公,件雪褸擺咗係邊度?

  684. 二奶台黃金定律 – 當王氏夫婦放假時, 節目質素立即大大提高.

  685. 我眼角更高, 太后算老幾,

  686. 工作苦悶,生活枯燥,一有機會,個個搶住放假

  687. 一有機會秘魯就秘魯

  688. 冇陰功, 病都唔准.

  689. 得閒秘撈,唔得閒病

  690. 老公,你骨質差,啲骨隨時反,要吸取多啲鈣。
    老婆,no 喇,係我荷包問題導致啲骨隨時反。


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s

分類

%d 位部落客按了讚: