發文作者:kahoo | 八月 17, 2010

《家豪會客室》嘉賓:「二次大戰史實維護會」副主席劉美玲

Listen Online:
http://www.hkreporter.com/myradio/channel_list.php?channelid=254

Part 1:  廣島原爆紀念,日本傳媒轟美冷漠,美國要道歉嗎?
Part 2:  侵華日軍731遺址申報世界遺產,點解咁多中國網民反對?



Responses

  1. 8月17日《家豪會客室》

    嘉賓: 周澄

  2. 董建華捧梁振英選特首

  3. 社交網站被揭有人自稱黑社會成員。一名網友在社交網站,於英文名旁張貼一黑社會名稱,引起網民嘩然,要求警方跟進。有律師稱,自稱三合會人 士乃嚴重罪行,絕不可以「開玩笑」。警方發言人則提醒市民很多適用於現實世界的法例亦可用於網絡世界,過去亦有人在網上自稱黑社會成員而被檢控。

  4. 8萬5之戀

  5. 日对夜对,雞瘟之恋

  6. 廣島原爆紀念,日本傳媒轟美冷漠,美國要道歉嗎?

    可笑!受侵者要道歉!或許是抱歉吧!黑白不分。公義還在嗎?日本在鐵證下(世界各地受侵的歷史)理窮!

  7. 食屎實維護會

    食得福

  8. 雞瘟生日,球迷冷漠,球迷要道歉嗎?

  9. 球迷毫不冷漠
    時間不可沖淡一切

  10. 中國到處都係我一隻手指尾就捽死你民主lsd

  11. 食屎實維護食屎會

    食得屎

  12. 誰需要道歉?想想!

  13. 王志安

  14. “水"可極其冷漠
    又可燙熱如"火"

  15. 日對夜對,25夫妻無果實之戀。

  16. 戀~~何為要"果"?

  17. 要金蛋$$$$$$

  18. 火 + 水 = 火水

    火水,又叫火油,學名煤油,係種石油分餾後獲得嘅碳氫化合物嘅混合物,由10個到14個碳分子嘅碳氫化合物組成,響電油(汽油,或石腦油)同柴油之間。

  19. 不要果,要甜美過程!

  20. 日講夜講,球迷無實之講

  21. 球迷無对手

  22. 爺爺要果

  23. 妹妹要哥

  24. 早前參選立法會補選落敗的女地產顧問林依麗,因向警方虛報遭一名大廈男保安非禮而被裁定罪名成立,裁判官昨於九龍城法院判她入獄兩個月但准緩刑一年半。而林在聽取判刑前於庭外揚言「我唔係包致金姪女,預咗會判監」;判決後則指稱裁判官不清楚她的想法,「係強姦咗我嘅思想」,又表示會對定罪提出上訴。

  25. 真討厭聽到人們輕易說:「強姦咗我嘅思想」! 唯一可以證明這些人沒有思想!!!

  26. 再說,在法庭上, 要證明誰強姦誰,也很困難!

  27. 25要B

  28. 狂牛要乸

  29. 民建聯於昨早會上,要求政府以復建居屋或其他資助方式,鼓勵房協或私人發展商,興建符合首次置業人士負擔能力,以及月入3萬元以下家庭的房屋;同時,政府要進行不定期賣地,提高整體房屋供應量,并在賣地條款中設限面積單位,以及要求一幢樓宇或一個屋苑要有三成屬於這類單位。政府亦應壓抑炒風,追收炒賣樓宇的利得稅。

    民建聯主席譚耀宗說:「過去兩年,樓價已升了五成以上,我們很希望政府除了最近推出的措施外,能盡快落實復建居居。」他說,政府須從供應方面着手,除了打擊炒風之外,也要令低下階層的置業得到滿足。

  30. 雞瘟生日,球迷冷漠,球迷要道歉嗎?

    越諗越冇離譜!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  31. 銀A舍係乜水?點解有個阿嬸講野咁粗魯?廢柴點解可以比佢出到街?

  32. 乜咁夜仲有廢柴聽嘠?

  33. 雞瘟一天黑就唔敢出聲大覺瞓, 由於人手稀少加上超短視.

  34. By: 千年樹 on 八月 17, 2010 at 12:22 pm
    為雞瘟將來預備接班人

  35. 唔係社會嘅錯係球迷嘅錯

  36. 千年球迷隱形是為了預備將來接班人

  37. 唔係社會嘅錯係廢柴大晒嘅錯

  38. 我最清楚乜野叫假民主,就系個d指指点点说三道四嘅球迷

  39. 男子花槽采摘野菇进食後疑食物中毒,本地亦出现过采菇贼

  40. 咦, 點解電話未響完我就已經聽到你把聲?

  41. 二五詐形是為了不預備將來有接班人

  42. 越南河粉好食咩? 邊間好食?

  43. 講開又講, 公園告示牌只有英文同中文, 點解冇其他語言?

  44. 二五: 我警告每一個人, 唔好趕狗入窮巷.

  45. 雖然有舊歌聽但餐餐食唔飽,茶餐廳唔抵食喎!可能越南河粉抵食啲!55555……係唔係呀?

  46. 有民主,先可以指指點點, 說三道四。

  47. 有行动,先可以开开心心,天长地久。

  48. 球迷冷漠,二五要道歉嗎?

  49. 巴姐你唔係咁嘅質數呀?

  50. 屎好食咩? 邊間好食r仆佳?屎好食咩? 邊間好食r仆佳?屎好食咩? 邊間好食r仆佳?屎好食咩? 邊間好食r仆佳?

  51. 每一个球迷需要狗仔做朋友

  52. 有人比足面歡迎班上賓但少數上賓比面出席

  53. 醜死

  54. 各政黨人馬陸續表態想奪取「超級區議員」席位。公民黨湯家驊明言有意競逐其中一個議席,並希望循自己在2008年立法會選舉中得票最高 的選區出選區議員,即將軍澳維都選區、沙田穗禾區或駿馬區等,但根據協調機制,民主黨在前者選區有優先出選機會,故他要先跟民主黨協調。
    民主黨總幹事陳家偉回應說,不可以與湯家驊私下協調,若民主黨不派人出選,要交協調機制處理,否則會被其他黨派質疑私相授受。

  55. 政壇開始有消息傳出,中央有可能在10月再度出招,加強與香港民主派的交流,以繼續營造這種寬鬆的政治氣候。至於形式方面就未確定,有可能是邀請泛民議員北上,亦有可能有京官南下碰面。11月中廣州將舉行亞運會,到時一定會有領導人出席,如果邀請香港立法會議員北上觀戰,未嘗不是一個自然而合適的場合。

  56. 流才子近來頻頻秘撈,難為拍擋同阿嫂日日口水乾、感情枯乾。


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s

分類

%d 位部落客按了讚: