發文作者:kahoo | 五月 15, 2009

曾蔭權.. 是社會的敗類?!?

Donald


Responses

  1. 二五是偽人的敗類.

  2. 不謀而合: 贊成, 同意.

  3. 凸手是信徒的敗類!

  4. 毒牛是鑽石黃老五的敗類.

  5. 煲呔係不該教教主

  6. 唔單只係敗類,重係人渣,正確係人渣敗類,二五都係一樣。

  7. 點解世界上有咁多敗類,香港有狗噏曾,多倫多有二五皇。真係不該!

  8. 一個錢字

  9. 獨牛是自梳男掌門

  10. 獨牛可能有特殊嗜好

  11. 繞! 點解敗類又關二五事! 你哋里班友咁鐘意佢, 選二五做凸首啦!

  12. 點解快閃哥仲係成日嗌窮? 餐搵餐食餐餐清?

  13. 快閃哥暗示廢柴窮?

  14. 快閃哥今次可以閃去邊?

  15. 快閃哥可以閃番去香港河蟹河蟹一下

  16. 如花唔好再嘥時間等呢個冇方向感的阿嘔

  17. 浮雲曾先嚟一個仆街,之後再做埋敗類,跟著可能係?

  18. 煲呔曾立法會遇上吳靄儀一役真係慘,輸到一敗塗地,令我諗起人海孤鴻中白燕同李小龍,吳靄儀連把聲都似足白燕八成,教訓煲呔曾呢個頑童李小龍,句句到肉,字字珠璣,鬧到煲呔驚惶失措、語無倫次。所以話泛民人材濟濟,毓民擲蕉固然出位,夠硬蕉,回響大;吳靄儀綿裡藏針,殺傷力更大,煲呔曾乜假都丟清,其實倒曾運動如果有需要嘅話,而家可以係時候吹雞埋位,不過隊冧煲呔,可能益咗掃把頭或者梁振英就重衰多兩錢,所以留返個民望低跛腳鴨煲呔可能係上簽都唔定。

  19. 可能係麻甩佬口對口嘅副作用,兩個越嚟越騎呢。

  20. 浮雲曾跟著可能係鵪鶉

  21. [片段] 蕭若元.季詩傑節目中談選情
    You can watch Kahoo too in the vedio link below:-
    http://www.hkreporter.com/talks/thread-775690-1-1.html

  22. MyRadio Shiu 問乾坤 2009-06-10 ( 1.A ) 蕭若元 頻道
    1st part of the above program with Kahoo.

  23. 2004年01月07日

    香港史上首宗列車縱火案,有一千二百名險死還生的地鐵乘客,一位見義勇為的「西裝友」和一位臨危不亂的車長。任職公務員的「西裝友」季詩傑喝止縱火狂徒,否則災害可能更大;車長張振斌駕駛烈火快車高速埋站,讓乘客及時疏散。二人力挽狂瀾的精神,深受市民表揚。

    全城都為二人喝采。事件中逃過大難的阮女士昨日在電台上公開感謝車長:「佢係一千二百名乘客救命恩人,如果唔係佢開得快,好多人會死。」另一位避過一劫的乘客黃先生也說:「真係要多謝車長同個『西裝友』。」

    地鐵公司今日會有儀式,表揚事件中救火救人的地鐵職員和「西裝友」季詩傑。至於前晚往屯門醫院求診、一名右手燒傷的五十五歲精神病患男子,懷疑與案有關,昨晚仍被警方扣查。

  24. 有時嗌窮都係玩政治把戲嘅一種方法。當日二五雞瘟革命計劃被暴光之後,佢公器私用,係空氣中嗌窮,抱怨舊公司拖欠薪水,好慘,實行唱衰舊公司。無他,目的都係將雞瘟革合理化。而家快閃哥嗌窮,唔知幾時 it’s show time。

  25. 個update即係翻炒啲嘢,加安省HST,不停重覆好多嘢。啲funding 又唔捨得洗,個3B sluch fund報多都唔洗(唔見有mention),藍色數字108,pdf 109個度。聽日再睇多次。
    http://actionplan.gc.ca/grfx/docs/cap-eng.pdf
    呢個政府自大得嚟又唔可信,我希望換個總理可以改善情況。

  26. 快閃哥 VS 二五
    一個低調二五,一個高調二五
    一個高手,一個初哥
    一個有人緣,一個冇人緣
    一個二五得黎有人佩服,一個二五得黎冇人佩服
    一個有徒弟跟班,一個冇徒弟跟班

  27. 一個暗二五,一個明二五

  28. 快閃哥 VS 二五

    一個有老細照住. 一個出賣老細
    一個有個好太太, 一個有太太好識嘆世界
    一個有朋友, 一個冇朋友
    一個有小朋友, 一個有零小朋友
    一個可以快閃, 一個唔可以快閃

  29. 一個吹水會抹嘴,一個吹水唔抹嘴
    一個講大話會有人信,一個講真話都冇人信

  30. 快閃哥 VS 二五

    一個日日睇二五畀人鬧, 一個日日畀人鬧

  31. 快閃哥 VS 二五

    一個虎背熊腰,一個猴子A字膊

  32. 快閃哥 VS 二五

    一個份工幾實淨, 一個個二奶台危危乎

  33. 快閃哥 VS 二五
    一個耳根清靜, 一個番工放工, 早晚對住隻雞乸

  34. 快閃哥 VS 二五

    一個係25高手, 一個係25低B

  35. 一個係時嘜, 一個係猪嘜

  36. 快閃哥 VS 二五

    一個利用人, 一個被人利用

  37. 一個戒咗咀對咀, 一個沉迷咀對咀
    一個攬住機會做人, 一個攬住雞瘟沉淪
    一個形象正氣, 一個形象賤格

  38. 快閃哥 VS 二五
    一個靠自己出名,一個靠外母出名

  39. 快閃哥 VS 二五
    一個為人老實,一個為人揾賓七。

  40. 快閃哥 VS 二五

    一個博同情, 一個博大霧

  41. 快閃哥 VS 二五
    一個52,一個25。

  42. 快閃哥 VS 二五
    一個重似人,一個唔係人。

  43. 一個真大佬, 一個扮大佬.

  44. 快閃哥 VS 25
    一個白白淨淨,一個週身毛病。

  45. 快閃哥 VS 二五
    一個未夠班做奸人堅嘅接班人,一個做緊奸人堅嘅接班人

  46. 快閃哥 VS 二五
    一個代表社會去大陸訪問,一個代表社會的敗類。

  47. 六級警戒豬流感;九噏凸手挽民心。

  48. 快閃哥 VS 二五
    一個big head,一個big mouth.

  49. 快閃哥 VS 二五

    一個25人, 一個25人又25自己

  50. 快閃哥 VS 二五

    一個嗌窮, 一個充班

  51. 快閃哥 VS 二五

    一個係走橫門博升, 一個係走後門博亂

  52. 快閃哥 VS 二五
    一個花式25,一個蛙式25
    一個正能量,一個無能 量

  53. aTV 香港亂噏 2009-06-07 第三集 第二部分

  54. 快閃哥 VS 二五

    一個留謊百世, 一個遺臭萬年

  55. 點解字幕唔見咗「二五」頭嗰兩個字?

  56. 巷蛇自從回歸之後,照估計應該賺到唔少錢。除咗自己節目外,近七成錄音都係佢玩晒。假設每分鐘收一百蚊,加加埋埋都搵唔少!最近有超越龜哥地位嘅趨勢,遲早等做廢柴契仔。所以話:「跟龜哥做個Friend ,驚都咪駛驚,我要執得好正,著靚衫反起領,Un下Un下似足撐艇 」

  57. 唔止係社會的敗類, 仲係衣冠禽獸添呀!

  58. 旱叔依家係過完冷河, 開始收片.

  59. 巷蛇、龜哥、二五,邊個係最識撈,廢柴最鐘意。

  60. ATV香港亂噏為香港人怨氣上架, 唔使睇無綫事事旦旦新聞 .

  61. 二○○三年朝廷在香江搞「調研」確乎大陣仗,因為以往朝廷太過相信香江府衙和朝廷駐港機構的情況匯報,被府衙、官場傳統慣性的「報喜不報憂」蒙在鼓裏。就在那次「七一」遊行的前兩天,朝廷一位頂尖級大員到香江訪問。「七一」上午離開香江,他問香江府衙下午遊行會有多少人參加。府衙曰:估計三到五萬人。結果,朝廷頂尖級大員當天在深圳從電視上看到的是超過五十萬人!因此勃然大怒。一方面感到問題極之嚴重,一方面感到被香江府衙所欺也。

    那麼今次「七一」遊行人數各方是怎麼估計的呢?十五萬人的燭光晚會給了一個明確參考。曾小子對此最是心驚肉跳。更何況朝廷對他從去年五月份推行「擴大問責制」開始民望急劇插水就已相當不滿。今次遊行若再聲勢浩大,朝廷的決心和行動將會加快也。(柳太極)

  62. 巷蛇 – 慣於幕後玩嘢
    龜哥 – 精於卸膊
    二五 – 最識食夾棍

    巷蛇係最識撈, 任撞任浸, 佢等緊太后個位.

  63. 多倫多中區華埠金牛城超市老闆陳旺與兩名親戚﹐上月23日捉到一名懷疑竊匪後﹐將他的手﹑腳捆綁﹐扣留在其車內。因而被警方拘控襲擊他人、綁架、強行禁錮、暗藏武器等4項罪名。

    當時3人被拘留於警局1天後獲保釋外出﹐被告將於本月29日出席法庭﹐其中綁架罪的最高刑罰是終身監禁。

    警方的控罪有人認為不公平﹐故在本報網站www.mingpaotor.com發起簽名請願運動﹐如你認為應撤銷對陳旺的不公平控罪﹐可在網上簽名﹐要求該案檢控官撤銷控罪裏的不公平內容。

    http://www.mingpaotor.com/htm/News/20090613/tfa1.htm

  64. 在民主國家,不應私自執法,對公眾的保護又如何呢?

  65. 我很同情當事者的遭遇,但恐防其他人的校法,而殺錯良民。

  66. 快閃哥 VS 二五
    一個係太監,一個係老婆奴

  67. 毛線記者陳嘉銘報道:

    「冇錯呀,趁住幼稚園同小學停課,老鼠樂園希望鼓勵小朋友多鱓外出,面對流感,尤其係去人多鮋地方,交叉感染,話唔定可以提高抵抗力,所以樂園打算減收票價,想香港嘅小朋友,好似六四晚會迫爆維園咁,迫爆樂園。」

  68. 快閃哥 VS 二五

    一個愛(美)金, 一個愛(醋)埕

  69. 快閃哥 VS 二五
    一個假民主, 一個無民主

  70. 唔應該亂揾政治本錢,法律嘅嘢,應由法庭判決。

  71. 快閃哥 VS 二五

    一個阿諛奉丞, 一個唔熟唔食

  72. 吳志森: 那位舉牌惡搞的市民可能弄錯了,無綫新聞落得如斯田地,不是「是是但但」的結果,而是深思熟慮的考量。無綫新聞一步一步的自我河蟹,甘心情願成為喉舌,當然不是一朝一夕的統戰成果。自我審查在其他媒體當然存在,但無綫新聞確實做得太難看,難怪給市民「草泥馬」了。

  73. 快閃哥 VS 二五
    一個係細老,一個係大老
    哈哈哈哈哈哈

  74. 快閃哥 VS 二五

    一個係假河蟹, 一個係真草泥馬

  75. 香港灣仔區會議鵝頸橋區六月廿一日補選一事,是次泛民主派只有一名候選人出選,該名候選人社民連 季詩傑,而另一名候選人則是民建聯的鍾嘉敏。換言之,即是一場泛民主派與建制派的對壘。

    各位朋友, 不論你自己或是親友住於該區,亦請他們投票支持1號季詩
    傑. 幫幫手打個電話或轉發此電郵

    http://www.hkreporter.com/talks/thread-776678-1-1.html

  76. 快閃哥 VS 二五
    一個國語麻麻,一個國語零蛋
    一個裝愛國,一個不愛國

  77. 這兩天打了多個電話回港,請多位好友幫忙,協助社民連季詩傑拉票,務求打敗"好"事多為的保皇黨。

  78. 支持秀詩傑,為香港人做香港事,不要讓香港再沉倫、學子再泛濫毒品、給香港青少年希望,不要在共產黨的腐敗影響。

  79. 救香港,就要社民連,請支持秀詩傑。

  80. 梁國雄全程撐 “地鐵英雄" 季詩傑

    http://www.youtube.com/watch?v=-KE971U7piI

  81. 有見豬流感在社區爆發,港府順勢宣布全港小學及幼稚園停課,其實,港府不向家長提供停課支援,就是為了刺激市道。君不見停課令一出,一眾補習社門庭若市,託管服務大收旺場,不少家長帶同子女飲茶,一紓飲食業界困局。大家常叫當局支援中小企,如今不是做到了嗎?

    事實證明,停課果然是港府的救市秘技。

  82. 我記得這件事,我有家人仍住在活道,但唔知是否在選區可以投票,我的家人都是支持泛民,但我會通知家人找人支持。

    「香港的希望,
    存在社民連。」

  83. 浮雲曾政府真係社會敗類,倒行逆施無所不用其極,週一穫想利用豬流感可能會在社區爆發去恐嚇市民,希望減低71遊行人數,須知道特衰政府已令部分市民陷於水深火熱之中,想平息民憤又無心無力,還要與民意為敵,如此政府,71遊行人數一定比去年多。浮雲曾最好現在就用呢句口號"我要辭丟呢份工"去做下臺階吧。

  84. 灣仔區:

    灣仔區包括灣仔、銅鑼灣、跑馬地、大坑、渣甸山及灣仔峽。要留意海底隧道以東、維多利亞公園、港鐵天后站、勵德邨等都是位於東區。

    维基百科
    http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%81%A3%E4%BB%94%E5%8D%80

  85. (明報專訊 2009-06-08)

    在2007年區選中在同一選區落敗的鍾嘉敏,昨日舉行誓師大會,民建聯黨主席譚耀宗、副主席劉江華和張國鈞、立法會議員李慧琼和葉國謙均出席「撐場」。

    灣仔區議會主席孫啟昌表示,未來兩星期會繼續透過家訪爭取選票,因為鵝頸多是單幢式樓宇和位處銅鑼灣鬧市,「派(單張)10個,可能只有一兩個是選民」,他又指未見社民連出來為其候選人爭取支持﹕「只是在街上與他們碰頭一次」。

    社民連主席黃毓民不滿孫啟昌的說法,指社民連每天也會到每家每戶派傳單,爭取支持,他又批評孫啟昌只是憑委任才可進入區議會當主席。黃毓民指區會不是意識形態的爭論,故六四和七一的議題不會令社民連選情佔優。

  86. 快閃哥 VS 二五

    一個係假君子, 一個係真小人

  87. 直到上周四晚,世衞才宣布將警戒提高至終極第六級,而坊間觀察從第五級躍至第六級的過程中,全球疫症散播情況並沒有甚麼大改變。世衞既然知道「疫情只屬中等」,那麼她又是以哪一個標準判斷要在上周四提升警戒級別?要是之後情況比現在更壞,警戒又應該是第幾級?

    世衞的標準是否不合時宜?當民間判斷認為世衞早就應該提升警戒級別的時候,她又是以哪一套標準去否決民間的判斷?是專業標準?科學標準?還是政治標準?

    世衞警報更是影響着全球接近七十億人口的政治宣布。與其說世衞後知後覺,倒不如說有龐大政治壓力,逼得她如此跟民意脫節。縱使今日她說疫情只屬中等,我們亦不應盡信這些政治客套話。

    何志平

  88. 快閃哥 VS 二五
    一個人前人後兩個樣,一個任何人前一個樣
    一個面圓圓肥豬肉,一個面瘦骨嶙峋
    一個你聽我不聽,一個打死都不聽

  89. 係七一效應, 雞珍真係識做.

  90. 快閃哥 VS 二五

    一個面懵心精, 一個面精心懵

  91. 快閃哥 VS 二五
    一個有老虎做朋友, 一個有老虎做伴侶

  92. 蛇鼠一窩

  93. 支持季詩傑,票投社民連,打殘民賤聯。

  94. 總之浮雲曾政府每衰一次,警戒級別就會提升一級,慢吓手在接近七一時就話維園及灣仔一帶爆發,封鎖維園及電車路,睇吓你地班刁民點樣去遊行。

  95. 快閃哥 VS 二五

    一個係肥豬頭老千底, 一個係鱷魚頭老襯底

  96. 有啲後悔引咗巷蛇入屋 ,依家同自己搶飯碗!

  97. 《大公報》報道,針對再有中學生確診感染甲型H1N1流感,醫護界多名立法會議員認為,停課措施應同時擴至中學,以盡量減低甲流全面擴散的風險。政府消息人士表示,是否將停課措施擴至全港中學,需視乎甲流在本港爆發的情況。

  98. 巷蛇終極目標係哩太后,快閃哥就唔好多事,無謂阻住個地球轉。

  99. 14/6灣仔區議會鵝頸選區補選論壇
    主持:李家豪

    http://www.hkreporter.com/talks/thread-776947-1-1.html

  100. 雞瘟係唔係二五嘅避風塘?

  101. 雞瘟係唔係二五嘅避風塘? 緊係!嗰陣二五心知畀太后騎住,佢女友有野心又同太后有心病,夾係中間,好難做人,唔走唔掂。滴滴只係踏腳石,二五穿針引線,時機成熟後,飛起滴滴,另闢新避風塘。話晒做阿老頂,有冇錢搵都唔太重要,最重要係唔好影衰外母個名。

  102. 14 6灣仔區議會鵝頸選區補選論壇

    http://www.youtube.com/watch?v=tqf61SV0guE

    http://www.youtube.com/watch?v=L1nHoHNoeqI

    http://www.youtube.com/watch?v=KZgW90N-omg

  103. 不過二五而家係坐緊隻日本郵輪, 泊喺避風塘都係前途似咁.

  104. 廢柴唔會畀二五咁疏乎嘆世界, 安享餘年.

  105. 25只係一隻過河卒棋子,循環再用成效係好低。

  106. 呢排特首曾蔭權真係「開口夾着脷」,前日佢回應六四問題時,本想話尊重港人意見,但係將respect(尊重)讀成expect(預期)。一向口才了得嘅社民連黃毓民話,其實曾蔭權講英文叻過講中文,話佢口才唔及前特首董建華,但煲呔勝在對不同政策熟悉,奈何喺立法會又要解答政治問題。毓民話,前港督彭定康係解答政治問題高手,回答問題揮灑自如,議員點問佢,都能夠招架。

  107. 七一越近, 香港豬瘟會越嚴重.

  108. 二五婆分分鐘由「鳳凰」會變山雞

  109. 唔生蛋嘅雞乸

  110. 支持社民連,要撐季詩傑。

    http://www.hkreporter.com/talks/thread-776996-1-1.html

  111. 英國BBC女記者重回北京憶述六四(有片)

    http://www.hkreporter.com/talks/thread-777468-1-1.html

  112. 二五婆係唔想生蛋嘅雞乸, 生蛋嘅責任係二五負責.

  113. 責任係二奶負責

  114. 二奶係邊個?二五邊有銀收埋二奶?二五婆唔係封鎖佢嘅所有經濟?

  115. 連窮牛都無一奶, 二五咪使有銀收埋二奶.

  116. 係外母封鎖

  117. 阿牛呻笨,後悔唔搭糖,讓條女番咗香港。

  118. 在今次灣仔區議會鵝頸選區補選中,可以清楚看到泛民中人之盧山真面目,誰是人,誰是鬼,好像在照妖鏡中現形,連何EE也露出馬腳,疑似無間道/騎牆派,令人失望。

    Anyway支持季詩傑,支持社民連!

  119. 人家可能已經有兒有女, 阿牛得個恨字, 古語有云: 「蘇州過後就冇艇搭」, 阿牛都係搵人睇睇雞瘟風水.

  120. 雞瘟係屬於五行欠水格局, 陰氣重, 書院街輸完, 忌賭博.

  121. 難分真與假 人面多險詐
    幾許有共享榮華
    簷畔水滴不分差

    無知井裡蛙 徒望添聲價
    空得意目光如麻
    誰料金屋變敗瓦

    命裡有時終須有
    命裡無時莫強求

  122. 要珍惜眼前人

  123. 眼前人 = 25

  124. 眼前人 = 如花 + 阿牛?

  125. 眼前人 = 25 – 25婆 + 25二奶


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s

分類

%d 位部落客按了讚: