發文作者:kahoo | 五月 12, 2009

毓民談家豪


Responses

  1. 原來:

    家豪 = 多倫多黃毓民

  2. 重提全媒壟斷,遙遠踢爆翻案

  3. 留意毓民件TShirt.

  4. 黃毓民 vs 本地黃毓民

    https://kahoo.wordpress.com/2007/05/09/%E4%BB%8A%E6%97%A5%E7%9B%B4%E6%92%AD%E5%AE%A4%E5%98%89%E8%B3%93%EF%B9%95%E9%BB%83%E6%AF%93%E6%B0%91/

  5. 毓民:「係加拿大係一個機構控制晒所有全媒」
    咦?唔通貓係熊貓?無間三台? 咦~好衰架!

  6. 依家喺廢柴聽到嘔王嘅廣告, 廢柴開始融合雞瘟, 公平競爭只係舊時代嘅口號, 請舊時代揸弗人自己掌嘴.

  7. 冇咗競爭:

    – 雞瘟日日交行貨等運到
    – 廢柴就50年不變等摺埋雞瘟

  8. 冇咗競爭, 雞瘟廢柴改頭換面扮貓叫, 你都唔知. 你班懵佬好開心仲以為有競爭.

  9. 誰是香港25?

  10. 立法會兩個事務委員會訪粵團後日出發,早前泛民議員玩嘢,諷刺個團係「雙規」,搞到立法會要變陣,決定對所有團友一視同仁,一律唔畀遲到早退,點知呢個安排掉轉頭引起部分有證嘅建制派議員不滿,有人唔報名,有人報咗名要退團,人數真係買少見少。

    其實呢個團四日三夜內要遊勻四個廣東省城市同八個景點,對嗰啲成日北上有證議員嚟講真係冇乜吸引力,加上將會會見嘅內地官員亦晨早識晒,為免隨團成為班無證議員嘅政治嘅布景板,參加意欲真係談唔上係高。同屬專業會議嘅劉秀成、石禮謙近日就以不同理由申請退團,截至尋日,更有接近四成建制派議 員宣布唔玩。

  11. 冇咗競爭,點解25仲變為憂瘦人才?

  12. 憂柴憂米憂播種

  13. 25憂畀人過橋抽板, 走狗烹?

  14. 前園種米, 後園養雞, 內裡作反

  15. 25憂雞瘟發雞瘟

  16. 二五中嘅二五,靚米中嘅靚米,快啲請人代替。

  17. What is your name?

    1) Li Ka Hoo

    2) Simon Li

    3) Toronto Wong Yuk Man

    4) Toronto Raymond Yuk Man Wong

    5) None of the above.

  18. 今日笑到我,費海提對美國車情有獨鐘,最尾個point of orders先搞笑。Overall,今日question period幾好睇。

  19. The answer: All of the above except 5)

    Plus:

    6) A friend

  20. 混血兒型男組合揭曉 …牛皇(雞柴結晶品)

  21. 25憂雞瘟發豬瘟,需要隔離聽眾。

  22. 應該係三頭怪混血雜種。

  23. 異形#25

  24. 毓民談壟斷
    毓仁談二五

  25. 行政長官曾蔭權,就在立法會答問大會提出有關他對六四事件看法,代表港人整體意見的言論致歉,他承認用詞有問題,並非心內意思,如有人產生誤解,願意為此致歉;曾蔭權早前回應議員有關六四事件的提問時說,事隔多年,國家發展有在多方面都有成就,並為本港帶來經濟繁榮,相信港人會對國家的發展有客觀評價,是代表一般港人意見,泛民議員不滿曾蔭權的言論,集體離場,會議中斷十分鐘後恢復,但泛民議員無返回議事廳。

    帶頭離場的公民黨吳靄儀,指曾蔭權言論,是不顧良知和原則,不能容忍;多名泛民議員就指言論是強姦民意,要求曾蔭權收回及公開道歉。

  26. 泛 民 議 員 吳 靄 儀 指 六 四 是 香 港 人 的 良 心 , 但 特 首 現 在 以 經 濟 效 益 , 而 要 港 人 不 要 再 提 六 四 事 件 。 特 首 又 說 自 己 對 於 六 四 的 立 場 , 代 表 了 大 部 份 香 港 人 的 心 聲 , 吳 靄 儀 指 這 言 論 是 侮 辱 不 能 接 受 。

  27. 曾蔭權 PK

  28. 狗噏特首又狗噏

  29. 多謝煲呔為六四晚會加油, 唔該嗮.

  30. 煲呔 = 假面目, 真面具, 25祖宗, 25港人

  31. http://www.sinchew.com.my/node/114071?tid=2

    趙紫陽:“六四”是悲劇

  32. 煲呔良心是悲劇

  33. 煲呔發表無恥六四立埸 自稱代表香港 現埸市民怒叱 泛民離埸抗議

  34. 煲呔 = 25自己

  35. 趙紫陽在錄音中提到:「6月3日夜,我正同家人在院子裏乘畭,聽到街上有密集的槍聲。一場舉世震驚的悲劇終於未能避免地發生了。」

    「說這場動亂的目的是要顛覆共和國,推翻共產黨,這方面又有什揦材料?我當時就說過,多數人是要我們改正錯誤,而不是要根本上推翻我們的制度。」

    「在學潮期間,學生提出過很多口號、要求,但就是沒有提物價問題。學生們要和共產黨作對,這揦敏感的問題他們為什揦不利用呢?」

    「將六四定性為反革命暴亂,能不能站得住腳?學生一直是守秩序的,不少材料說明,在解放軍遭到圍攻時,許多地方反而是學生來保護解放軍。」

    http://www.mpinews.com/htm/INews/20090514/ca42008c.htm


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s

分類

%d 位部落客按了讚: