發文作者:kahoo | 六月 21, 2007

CBC News: SIMON LI interviews with ANSON CHAN & “TAIPAN"

精彩重溫:

http://www.cbc.ca/thecurrent/2007/200706/20070622.html


CBC News: THE CURRENT, with Friday host SIMON LI

Guests: Anson Chan, Albert “Taipan" Cheng, Claudia Mo, Emily Lau

Frequency: FM 99.1 CBC Radio One


Responses

  1. Honestly, I have been looking forward to hearing the interview with Emily Lau (an excerpt from last Friday’s Current, if my memory is correct) rather than with Taipan and Anson Chan.

    Through their speeches, actions and inactions, I tend to see more of calculation, cliché, grand schemes which could be something one expects from some politicians.

    In contrast, they both lack the passion and drive that are ironically possessed by Yuk-man. Of course, I respect others whose views are different from mine.

  2. Simon兄,可否代問大班最近好象靜下來,沒有什麼新聞?跟以前經常談論董建華"德"政有天壤之別,是否他自稱曾sir老友而減少歌頌老曾的德政。

  3. 見步行步?

    老啦,坐輪椅啦!

    鄭經漢神經線被斬,行動不便;一老一殘,真係可憐,令人不安!

  4. Aiya! 錯果左頭 45 分鐘添! 有無得重播?

  5. Of course, 廢苦bro. Aiya, be patient. As Anson said today, “Lata…"

  6. 廢苦兄:

    You really missed a lot in the first 45 minutes. I enjoyed very much the report by the CBC correspondent in H.K. The interview with Taipan lacks substances; not that Kahoo did not ask the right questions. While others talked about media self-censorship, ironically, Taipan himself was practising it right there on air.

    I think Kahoo should consider translating the interviews with Claudia, Emily and Francis instead.

    Anson Chan did address some questions with her political wit. When asked if she would make her appearance in the July 1 demonstration on an annual basis, she replied that she would consider one year at a time. Personally, I think that implicitly implies that she lacks the passion to which I referred. I could imagine that Yuk-man would say he would demonstrate till the date universal suffrage becomes a reality.

    P.S. Kahoo, good work! Was it “Storm in a teapot" or “Teapot in a storm"?

    To be continued…

  7. 拿拿拿﹗我真係明明今朝唔洗番工﹐都專登中咗起身聽你個節目架﹐算係咁喇啩﹗我而家仲起床度典下典下﹐牙都未刷﹐哈哈﹗
    又真係估唔到CBC班老外肯比成個半鐘頭淨係講香港呀﹐有D受寵若驚﹗嘿﹗

    cytodex講得啱呀﹐我都好喜歡阿老外(安燉尼蔗芒)頭半個鐘個特輯﹐剪得幾有心機﹐穿播埋D酒樓呀﹐蘭桂坊呀﹐又揾埋兩個起香港發大達嘅加拿大老外… 好聽吖。同埋阿”Emily Lau”好得呀﹐最有fire都係佢﹗(佢果D :"I think it is RUBBISH!" 同 “it is CRAZZZYY!")

    反而阿大班真係有D唔同咗喎… 我都唔知點講。
    (係喎﹐話時話﹐係風波裡的茶杯﹐唔係茶杯裡的風波..)

    Anson Chan又答得好吖﹐我覺得overall個訪問仲順暢&好聽過上次彭督果個喎。
    呀… 乜D英國佬英文硬係好聽咁多嘅呢? 真係好後悔當年起殖民地香港讀書時冇吸硬個英國口音﹐搞到而家比D加拿大佬同化咗(eh?)!
    好﹐求丙﹐[用紳士腔] tooulk to yew lata!

  8. 我就覺得現在的政壇比當年團結得多!個個都有返咁上下實力!
    不分你我,個個都互相欣賞、互相觀摩、所以現在的政壇富有好濃的人情味架

  9. 大班集團國際有限公司總裁屈凱棋先生?

  10. 老天爺,行行好,七一那天別下雨;
    上帝呀,發慈悲,七一那天別太熱;

    萬能的真主啊,七一遊行靠晒你……

    七一即將來臨,反對派全力催谷支持者上街爭民主,但據說動員效果未如理想,別說重現二○○三年五十萬人的壯觀場面,就是五萬都未必達到。李漢奸、淫賤黎和陳主三巨頭急如熱鍋螞蟻,前日在爛果報上放風聲,說已作好心理準備,最悲觀可能只有兩萬人參加。

    這也許是反對派的哀兵之術。今年香港的氣氛不同往年,股市迭創新高,樓市拾級而上,社會上的怨氣沒有反對派想像的那麼大。再者,煲呔曾吸取當年訓,為公務員加薪五巴仙,而統局前常秘羅太也及時辭職,破了反對派欲借院風波鼓譟而進的陰謀。無計可施下,他們全力猛攻人大委員長吳邦國一句「特區沒有剩餘權力」論,把它描繪得愈恐怖、愈血腥、愈來勁。

    但攻吳大計到底能激出多少人,反對派心中沒底,必須在其他方面想辦法、點火頭。有人在網上發起環保遊行,但不少回應者稱支持環保沒有錯,但不應在七一上街,沒來由成為反對派的支持者。看來市民們逐漸認清反對派假民主真謀私的本來面目,不願再上當受騙了。

    如果七一上街人數太少,港府和北大人就會說市民不支持反對派的政改方案,你說能不急嗎?反對派日日對天祈禱,但願七一既無酷熱,也無暴雨,哪怕街上多些內地遊客或流浪漢,那也可以「充實」遊行人數啊!

  11. 呀!呀!呀!呀!呀!

    玉帝呀!天靈靈,七一那天雷公霹靂

    如來呀!發五指,七一那天山搖地崩

  12. if u do not like Canada’s freedom;you can go back to China or HK Sar anytime you would like

  13. if u like Canada’s freedom; you can go to Ottawa or Toronto Ontario anytime you would like

  14. 以 白 鴿 黨 同 公 文 袋 為 首 廿 二 名 泛 民 主 派 議 員 , 早 排 使 三 十 萬 元 , 聘 請 香 港 大 學 緊 半 年 幫 佢 普 選 方 案 做 民 調 , 結 果 每 半 個 月 公 布 一 次 。 首 輪 結 果 係 泛 民 提 議 特 首 普 選 方 案 , 只 得 五 成 二 受 訪 者 支 持 , 立 法 會 普 選 方 案 更 只 得 四 成 人 支 持 , 同 煲 呔 訂 落 六 成 支 持 仲 有 一 段 距 離 。 好 彩 泛 民 亦 有 埋 前 政 務 司 司 長 陳 四 萬 普 選 方 案 去 問 市 民 , 結 果 陳 太 個 方 案 更 得 四 成 幾 人 支 持 , 泛 民 先 至 顯 得 冇 咁 羞 家 。

    吸 取 首 輪 經 驗 , 泛 民 設 計 第 二 輪 民 調 時 , 加 多 兩 個 保 守 方 案 落 去 , 一 個 係 特 首 選 舉 加 入 預 計 篩 選 機 制 , 另 一 個 係 加 入 預 先 溝 通 機 制 , 總 之 都 係 要 篩 走 晒 中 央 唔 接 受 候 選 人 , 先 至 畀 市 民 一 人 一 票 普 選 。 泛 民 希 望 「 兩 害 取 其 輕 」 之 下 , 會 有 更 多 受 訪 者 支 持 泛 民 方 案 。

    林 D8 讚 有 參 考 價 值
    可 惜 「 人 算 不 如 天 算 」 , 最 後 竟 然 有 成 四 成 半 人 支 持 預 先 篩 選 方 案 , 支 持 預 先 溝 通 方 案 更 加 有 五 成 二 , 同 泛 民 方 案 五 成 七 支 持 度 唔 相 差 得 幾 遠 , 變 相 貼 錢 幫 煲 呔 同 保 守 派 「 抬 轎 」 , 廿 二 個 泛 民 今 次 真 係 變 晒 「 捉 蟲 敢 死 隊 」 。

    政 制 事 務 局 局 長 林 D8 尋 日 聽 到 呢 個 民 調 結 果 , 就 罕 有 咁 大 讚 「 有 參 考 價 值 」 。 中 央 政 策 組 首 席 顧 問 佳 叔 亦 話 好 有 意 義 。 不 過 泛 民 自 己 仍 然 死 撐 , 話 市 民 對 篩 選 同 溝 通 機 制 認 識 不 足 , 先 至 會 支 持 呢 咁 保 守 方 案 , 佢 不 但 唔 會 「 轉 」 , 仲 會 下 輪 民 調 再 深 入 , 問 多 次 市 民 對 篩 選 同 溝 通 機 制 意 見 。

    泛 民 經 常 鬧 人 唔 聽 民 意 , 照 睇 佢 自 己 都 唔 好 得 幾 多 , 只 不 過 民 意 佢 邊 , 佢 咪 大 大 聲 話 自 己 係 民 意 代 表 ; 當 民 意 唔 聽 , 佢 就 「 死 雞 撐 飯 蓋 」 囉 ! 其 實 , 咁 都 係 人 之 常 情 , 不 過 泛 民 第 日 鬧 人 唔 聽 民 意 時 候 , 就 唔 好 咁 大 聲 喇 !


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s

分類

%d 位部落客按了讚: