發文作者:kahoo | 二月 25, 2007

Quite witty– a DUREX ad! :-P


Responses

  1. 差佬,唔好誤導市民當市民白痴啦,樣樣野都咁巧合,的差佬丙埋飲酒偷懶就有,話佢地捉可疑人物,白痴的人先至信;佢地有鬼頭仔爆料,但又唔肯定,又無足夠理由申請搜令,咁唔係用呢一招捉賊見有製冰工場囉!又可以增加警方威信,又可以唔使搜令,又可以領功,我都識用啦,鬼佬,你彈開啦,你地的智商及辦事能力及方式,完全係落伍同埋唔合法,睇下條dvp公車等,就知你地加拿大係咩屎啦!!!
    ____________________

    多市警方指出,約克區警隊數名臥底探員於上周五(9日)傍晚在麥高雲道(McCowan Rd.)與史刁士道東(Steeles Ave. East)交界附近出勤。期間,他們察覺有一輛可疑貨車停泊在Penmarric Place 60號住宅車道,有三名男子懷疑正入屋爆竊。探員上前將三人拘捕時,赫然發現屋內竟然隱藏一個製造狂喜丸工場。探員立即通知多市警隊同袍,多市警隊毒品組探員稍後持搜查令到場搜查。
    土庫檢毒品及工具

  2. 中草立法單嘢你條大粒墨都無幫口,當無一件事;而家想叫我地幫手又幫口,你行開啦;無,日本仔無慰安婦,有都係華人編造故事,佢地人權記錄一向唔好,所以指三道四;我地唔會相信亦唔會立亂指責日本人的;
    哈哈哈,喈喈,啁啁,想出位,想過另一種方式啦;加拿大阿伯政府同美國一向兄弟,美國要維護台海地區和平,與日本共進,一定和加拿大合作,絶對不會胡亂指責日本暴行;你要反案,睇下自已的中草立法先啦,中草立法你都當無一回事,何況話呢的小事呢!!!

    ————–

    史維會籲華人致函日高院
    促裁須向慰安婦道歉賠償 2007年3月13日
    廣 告

    【明報專訊】加拿大史實維護會昨日正式寄出公開信予總理哈珀,呼籲加拿大國會通過議案,嚴厲譴責日本首相安倍晉三日前否認慰安婦史實的不負責言論,並且呼籲國會進一步通過議案,要求日本政府承認在二次大戰期間所犯下的性奴隸制度(即慰安婦)等人道罪行,

  3. 講得好!
    你睇住鬼佬西醫打壓中醫,等你地有飯食;
    現在講民族大義?
    唔使止意啦,絕對唔會立亂信你;日本係無慰安婦!有都係中國人史維會編造出來的;用錢去請鬼佬教師十幾廿人去遊中國,的錢用係頤康請多幾個華工仲好啦,個度十幾萬銀架!
    同台灣無分别,用錢拉弄美國,買軍備,買國際應可;同史維會用錢請鬼佬遊中國,等人話係加拿大歷史課講下嘢喎;你都傻架,華人無工做,用個的錢十多廿萬請人係頤康好過啦,喈喈,聽到未呀,史唔史我係皇后名捉見到你,係你面前講呀!!喈喈,啁啁!喂,睇下政府入左錢入你地銀行未?出糧啦出糧啦,可以講民族大義啦!!!

  4. 喂,唔掂喎,臥底鬼佬都破到案,睇電視淨係見到的洋鬼差佬,咁請你升你華警,都好似無咩作用,唔見你地出鏡!如果料係你地比,功就佢領,咁你地都係二等警察喎!
    教你啦,咁攪法,比鬼佬領功,你同上面炸下型,洋鬼咁叻,唔使我地的華警啦!炸型!
    仲有呀,哈伯都話華人好多係間碟係加拿大,佢地又睇埋的無間道鬼佬板;你地華警係咁政治環境下,可想而知發揮機會有幾多!!
    自己執生啦,洋鬼領功,無你地華警份!!


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s

分類

%d 位部落客按了讚: