發文作者:kahoo | 一月 11, 2007

Your Questions for Alex Yuan (袁海耀)

今晚嘉賓: 萬錦市補選 保守黨候選人袁海耀
今晚6點新聞後 開放熱線 (905) 737-1540


Responses

  1. 我從未見過,聽過,聞過,呢個阿生係邊個,直到佢走出嚟話要選舉;我想問吓呢位阿生:要我點選呀?我都唔識你,你係個華人社區都未蒲過頭,點選呀?真係盲婚啞嫁!

  2. 自由黨陳國治,人頭稅單嘢,講盡傷害華人的說話,不單無替華人苦主幫忙平反追討,講盡無人性的話,我死十次都唔選你呢個醜死人!
    另外保守黨呢個袁海耀,都唔知係咩水?都唔知做過的咩嘢?都唔知同華人做個的咩嘢善事公益,好似從天而降,又好似係地底標上嚟咁!人頭稅單嘢,又見呢個人出嚟講過嘢?
    總言之,左右為難,選舉日,我選!我兩個都選,兩個都劃票,以表示我地華民係支持選舉!
    講句真,呢兩條友,唔該染染金毛,睇落似洋人,唔好失禮我地華人呀!唔該!唔該!

  3. 無啦啦無左福相?
    點解唔見左個福頭?到大選嗰日,我想選你都唔知你個福星樣,點選你呀?
    咁,你唔貼幅相出嚟,咁我就選陳國治,到時你唔好後悔呀!

  4. 王裕佳撐袁海耀參選
    強調以個人身分與黨派無關 2007年1月22日
    廣 告

    【明報專訊】頤康中心及基金會主席王裕佳醫生﹐昨天公開表示支持安省萬錦選區補選的保守黨候選人袁海耀。王裕佳強調﹐他是以個人身分支持袁海耀﹐同時該項支持與袁海耀所屬政黨無關。

    王裕佳說﹐他支持袁海耀﹐是由於兩人相識逾20年﹐同時袁海耀曾於1995至1997年期間當過頤康安老院的副主席。同時他認識到袁海耀是名老實人﹐若他日後當了政客﹐定必會努力去改善本省的經濟及醫療服務。

    袁海耀昨天到訪萬錦市的頤康安老院時稱﹐現時本省只能為患病耆老提供每天兩小時的撥款護理服務﹐他感到並不足夠﹐故若他能獲選為省議員﹐他希望能改善該方面的服務。

    有時間應該進修一下主流醫學,勿整天老是政治爭出鏡,專業不分!
    醫生就是要做醫生的事;幸好我的家庭醫生不是你!!!


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s

分類

%d 位部落客按了讚: